Главная » Дом » Кулинария » Статьи о питании и кулинарии » Як чай допоможе покращити стан здоров’я

Як чай допоможе покращити стан здоров’я

Сучасна людина завжди шукає різноманітні методи для того, щоб підняти рівень енергії та стати бадьорішою. Для цього використовуються як медикаментозні, так і природні методи, проте зазвичай вони сильно збуджують нервову систему, через що не лікують її, а навпаки роблять вразливою та надмірно чутливою, викликаючи психічні розлади та хронічний негативний стан. Купити чай розсипний – це найкраща ідея, якщо ви шукаєте природний засіб для бадьорості, який діє делікатно та не викликає залежності. 

Чай та нервова система 

 

Ті речовини, які містяться у чаї, не викликають тривожності на відміну від тих, які міститься у звичайній каві. Вони діють на організм делікатно, не викликаючи негативних побічних наслідків та залежності. Наступні властивості чаю позитивно впливають не тільки на наше фізичне тіло, але й ментальний план: 


  • Наявність у складі лютеїну. Ця амінокислота викликає бадьорість та поліпшує концентрацію. Проте не викликає тривожності, як це зазвичай буває з кавою. У той же час, ця складова здатна розслабити нервову систему, тому в результаті ви отримуєте покращену увагу без негативних наслідків. Це дозволяє виконувати свої справи чітко та швидко, без надмірної суєти. Лютеїн допомагає розслабити м’язи та зняти стрес – це буде особливо корисно спортсменам. 
  • Теанін – ще одна складова різних сортів чаю. Найчастіше вона зустрічається у складі зеленого чаю. Теанін здатний знижувати рівень стресу, підвищувати вироблення серотоніну та дофаміну, які відомі як «гормони щастя». 
  • Чай завжди містить багато антиоксидантів. Переважно їх велика кількість міститься у необроблених сортах або частково, а саме: зеленому, білому, улуні або шен-пуері. Наприклад, антиоксиданти катехіни здатні захищати мозкові клітини від пошкоджень, які спричиняються вільними радикалами. Це може мати певний захисний ефект для нервової системи, допомагаючи їй протистояти впливам навколишнього середовища та тим труднощам, що виникають у повсякденності в кожного. 

Сам процес приготування та вживання чаю – це величезна культура, яка багата на глибоку історію та особливості. Вживання чаю сприяє розслабленню та завжди створює унікальний настрій тиші та спокою. 

Унікальність зеленого чаю 

Зокрема зелений чай може бути відмінним вибором, якщо ви шукаєте водночас корисний напій та здатний стимулювати бадьорий стан. Він виник у Китаї та переважно виготовляється у країнах-сусідах та традиційно у горах батьківщини. Спочатку зелений чай виготовляли вручну, але з розвитком технологій почали застосовувати різноманітні методи обробки листя. Не зважаючи на це, зелений чай залишається тим різновидом продукту, який мінімально обробляється, зберігаючи при цьому всі корисні вітаміни та антиоксиданти. Придбати оригінальний зелений чай і не тільки ви можете через доставка товарів ВізОК.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Як чай допоможе покращити стан здоров’я» на Форуме


28.02.2024  2687

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...