Главная » Дом » Кулинария » Статьи о питании и кулинарии » Молочні продукти: що входить в цю групу, чим корисні

Молочні продукти: що входить в цю групу, чим корисні

Молочні продукти є важливою складовою частиною раціону багатьох людей і мають велику популярність у харчовій промисловості. Вони походять з молока тварин, зокрема корів, кіз, овець та буйволів. Молочні продукти АТБ багаті на білки, вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, які є необхідними для здорового харчування.

Що входить в категорію “молочні продукти”?

Основних категорій молочних продуктів є 6.

  1. Молоко. Є основою для багатьох інших молочних продуктів. Воно містить білки, жири, вітаміни (зокрема вітамін D та вітаміни групи В), мінерали (такі як кальцій, фосфор, калій) та інші корисні речовини. Молоко може бути звичайним, пастеризованим, гомогенізованим, нежирним або зменшеною жирністю.
  2. Йогурт. Виготовляється шляхом бродіння молока за допомогою живих культур бактерій. Він має густу консистенцію та приємний кислуватий смак. Йогурт містить пробіотики, які сприяють здоров'ю кишечнику, а також кальцій, білки та інші поживні речовини.
  3. Сир. Є результатом згущення молока та його подальшої ферментації або збагачення культурами бактерій. Існує велика різноманітність сирів з різними текстурами, смаками та ароматами. Вони можуть бути м'якими, півтвердими, твердими, пліснявими тощо. Сир є джерелом кальцію, білків, вітаміну D та інших корисних речовин.
  4. Масло. Виготовляється з вершків, які виділяються під час виробництва молока. Воно використовується як додаток до харчових продуктів або для приготування їжі. Масло містить вітаміни, жирні кислоти і сприяє нормальному функціонуванню організму.
  5. Кефір. Це напій, який отримується шляхом бродіння молока за допомогою спеціальних кефірних грибів. Він має освіжаючий кислий смак і високий вміст пробіотиків, які сприяють здоров'ю кишечни

Чому потрібно вживати молочні продукти?

Молочні продукти мають багато корисних властивостей для здоров'я людини.

  1. Кальцій та здорові кістки. Є відмінним джерелом кальцію, який необхідний для здорових кісток і зубів. Вони сприяють формуванню і підтримці міцності кісток, особливо важливою є ця користь у дитячому віці та під час періоду зростання.

  2. Білки та будівельні блоки. Містять високоякісні білки, які є необхідними для будівництва та ремонту тканин у нашому організмі. Білки є основними будівельними блоками для м'язів, шкіри, волосся, нігтів та інших структур організму.


  3. Вітаміни та мінерали. Містять різні вітаміни і мінерали, які є важливими для правильного функціонування організму. Наприклад, вітамін D, який можна знайти в молоці, допомагає усвоюванню кальцію та зміцнює кістки. Молочні продукти також можуть містити вітаміни групи B, вітамін А, вітамін Е та інші.

  4. Здоров'я шлунково-кишкової системи. Деякі продукти, такі як йогурт і кефір, містять пробіотики, корисні бактерії, які сприяють здоров'ю шлунково-кишкової системи. Пробіотики підтримують рівновагу мікрофлори в кишечнику, покращують травлення та зміцнюють імунну систему.

За якісними молочними продуктами завітайте в atbmarket.com. В цьому супермаркеті знайдете найсмачніші та найсвіжіші фермерські товари та продукцію провідних виробників України та зарубіжжя.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Молочні продукти: що входить в цю групу, чим корисні » на Форуме


24.06.2023  2693 молоко

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...