Главная » Дом » Кулинария » Статьи о питании и кулинарии » Печиво до зимових свят: найкращі ідеї солодких подарунків

Печиво до зимових свят: найкращі ідеї солодких подарунків

Печиво до зимових свят: найкращі ідеї солодких подарунків

Печиво — прекрасний подарунок, особливо взимку. Святкова випічка не лише радує приємним смаком, вона має властивість піднімати настрій, допомагає створювати насправді святкову атмосферу. Аромат запашного печива та пряного чаю чи какао здатні подарувати незабутню зимову казку.

Пропонуємо долучитися до її створення, приготувавши печиво до Нового Року та Дня Святого Валентина. Основа випічки до зимових свят може бути однаковою. Використовувати перевірений варіант завжди безпечніше. Тому радимо попрактикуватися у його приготуванні заздалегідь. Рідні за це лише подякують.

Як приготувати тісто: основа

Для тіста, з якого можна зробити смачне печиво до свят, знадобляться наступні інгредієнти:

  • Пшеничне борошно (200г)
  • Вершкове масло (150г)
  • Цукор (150г)
  • Яйце (1 шт.)
  • Розпушувач (1 ч.л.)
  • Сіль (1 дрібка).

Приготування необхідно почати з розділення вершкового масла на дві частини. Одну з них необхідно розтерти з цукром за допомогою міксера, а іншу розтопити, не перегріваючи. Розтоплене масло слід додати у масляно-цукрову суміш та добре розмішати.

Додати сіль, розпушувач, яйце, розмішати міксером. Далі необхідно додати просіяне борошно. Замісити тісто, накрити його харчовою плівкою, поставити в холодильник на 30-40 хв.

З тіста необхідно зробити пласт товщиною 0,5 см. Із цього пласту треба вирізати фігурки: сніговички, ялинки, зірочки до Нового Року або сердечка до Дня Святого Валентина. Фігурки викладати на пергамент, трохи змащений маслом. Перед випіканням проколоти виделкою. Випікати близько 7 хв при 250 градусах.

Особливі інгредієнти

Щоб зробити смак печива особливим та святковим, можна експериментувати з різними добавками. Наприклад, до Дня Святого Валентина можна приготувати шоколадні сердечка, додавши у тісто какао-порошок або шоколадні крихти.


Сушена вишня, курага, журавлина, подрібнені горіхи допоможуть зробити ласощі оригінальними. Ванілін надасть вишуканого аромату. До новорічної випічки традиційно додають імбир, корицю та інші спеції.

Прикрашаємо: правил не існує!

Щоб приготувати глазур потрібні такі складники:

  • Цукрова пудра (250г);
  • Білок 1 яйця;
  • Кондитерська посипка.

Треба з’єднати білок з цукровою пудрою, збити та не нанести глазур на печиво. Щоб зробити її кольоровою, можна додати натуральні барвники, найпростіше взяти какао-порошок. Можна викласти цікаві візерунки з кондитерської присипки. Для прикрашання використовують також горіхи, сухофрукти, цукати, цукрову пудру, джем. Наприклад, два сердечка з пісочного тіста можна скріпити між собою ягідним джемом.

Як правильно подати печиво

Святкове печиво, зроблене з любов’ю та оригінально оздоблене, просто рука не піднімається складати у звичайний пакет. Якщо Ви збираєтесь подарувати його комусь, покладіть у паперовий пакет чи красиво оздоблену коробку. Склавши печиво у стовпчик, його можна просто перев’язати стрічкою. Якщо ж ласощі будуть подаватися вдома, їх краще за все викласти на плетену серветку, також можна вирізати сніжинку із звичайної паперової серветки.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Печиво до зимових свят: найкращі ідеї солодких подарунків» на Форуме

Пустунчик
08.12.2015  2654 печенье, Рождество

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...