Главная » Детки до 1 года » Развитие » Развитие детей от 0 до 1 года » Розвивальні ігри для дівчаток

Розвивальні ігри для дівчаток

На думку дитячих психологів та педагогів, засвоювати нові знання найлегше в ігровій формі. Первинна соціалізація та процес пізнання світу стануть захопливими, якщо гратися з малечею. Шукаєте цікаве заняття, яке покращує уяву, сприйняття, пам’ять, дрібну моторику? У цій статті розповідаємо про розвивальні ігри для дівчаток, їхнє значення та особливості!

Значення розвивальних ігор

Сучасні діти змінюються стрімко. Щоб навчання в школі та соціалізація були успішними, потрібно розвивати:

  • емоційну та мовленнєву сферу;
  • навички спілкування;
  • фізичну спритність;
  • зорове сприйняття;
  • слухові здібності;
  • аналітичне та логічне мислення;
  • фантазію та здібності до творчості.

Звучить неймовірно, але розвинути, закріпити та покращити ці навички та вміння, а також подарувати нові знання здатні сучасні ігри. Вони яскраві та барвисті, здатні привернути та утримати увагу дітей різного віку. Такі ігри створюють у тандемі з дитячими психологами та педагогами, тож вони відповідають віковим особливостям дитини. А ще — вони безпечні. Наприклад, ЛЕГО для дівчаток молодшого віку містить лише великі деталі, які зручно тримати й не можна випадково проковтнути.

Пізнавальна цінність розвивавальних ігор для дівчаток і функції батьків

Дитина дізнається про нове та цікаве, самостійно шукає знання, а не отримує готові. Саме так формуються навички спілкування та інші важливі якості. Розвивальні ігри базуються на кількох важливих принципах:

  • поєднання гри та навчання;
  • переход від гри до активної пізнавальної діяльності;
  • поетапне ускладнення завдань;
  • активізація розумового розвитку.

Роль батьків у ігровому процесі також дуже важлива. Саме вони повинні повідомляти та пояснювати задум і правила, спрямовувати в процесі, заохочувати перемоги. А ще розвивальна гра допоможе весело провести час всією сім’єю та насолодитися спілкуванням один з одним.


Які розвивальні ігри обрати залежно від віку дитини?

На ранньому етапі розвитку, від 0 до 3 років, важливими є тактильні відчуття. Дитина рве, кидає, стукає, тягне, натискає, осягає закономірності дії предметів. Тому підбирайте розвивальні ігри, спрямовані на розвиток пізнання: м’які пазли, книжки-іграшки, пірамідки.

Наступне завдання, яке стоїть перед малюком, — успішна підготовка до школи. На цьому етапі важливо розвивати творчі здібності, комунікативні навички, навчитися лідерству. Для дитини такого віку чудово підійдуть настільні ігри, конструктори, набори для творчості, комплекти з абеткою та читанням по складах, лічбою тощо. 

Школярки активно пізнають світ, їхні інтереси різняться. Хтось полюбляє динозаврів, когось цікавить наука, інші надають перевагу хендмейду. Тому розвивальні ігри треба обирати з урахуванням нових зацікавлень. Але водночас важливі, які сприяють розвитку комунікативних навичок, насамперед настільні, ділові та командні.

Ігри стануть джерелом радості та задоволення для дівчинки та її батьків. Але важливо не перевантажувати її зайвою інформацією. Бажаємо успіху!

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Розвивальні ігри для дівчаток» на Форуме


06.07.2023  2690

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...