Главная » Мир женщины » Мода и красота » Уход за лицом » Підліткові прищі: як поліпшити стан шкіри

Підліткові прищі: як поліпшити стан шкіри

Проблемна, схильна до подразнень і висипів шкіра з жирним блиском — це болюче питання з яким стикається фактично кожен підліток. Усунути прищі зовсім, на жаль, не вийде, але зменшити симптоми, поліпшити загальний стан шкіри та уникнути наслідків — завдання реальне.

Чому у підлітків виникають проблеми зі шкірою?

У підлітковому віці організм зазнає серйозних гормональних змін, а додаткова емоційна напруга й стрес, які переживає дитина в цей період, підсилюють фізіологічні процеси. Шкіра лише відтворює всі внутрішні трансформації, тому її лікування має охоплювати як зовнішній догляд, так і внутрішнє оздоровлення.

Якщо раніше ставлення до підліткового акне завершувався фразою «з віком саме пройде», то сьогодні спеціалісти застерігають про ускладнення й непривабливе постакне (шрами, надмірна чутливість, пігментні плями), які можуть виникнути у разі ігнорування проблеми та важко піддаються лікуванню. Підлітковий вік — саме та пора, коли варто вчитись уважно доглядати за собою.

Спершу дерматолог

Передусім необхідно звернутися до дерматолога, який допоможе класифікувати проблеми зі шкірою, визначити окремі причини їхнього виникнення й призначить необхідне лікування. Звісно, інколи супутніх причин виявити не вдається, але лікар порадить які аптечні засоби допоможуть послабити симптоми та запобігатимуть виникненню ускладнень і постакне.

Зовнішнє лікування

  1. Гігієна. Обов’язково вмиватися зранку та ввечері, а також після фізичних навантажень і прогулянок на вулиці, щоб видалити бактерії, що провокують акне. Оббирайте спеціальні гелі, пінки й антибактеріальне мило для очищення проблемної шкіри обличчя, збагачені активними зволожувальними компонентами без речовин, здатних подразнювати шкіру. Віддавайте перевагу органічним засобам.

  2. Лікарські препарати. Якщо дерматолог призначив конкретне лікування, саме воно визначає подальший режим догляду за шкірою. Серед призначених засобів можуть бути як готові фармацевтичні мазі, так і препарати, які виготовляються за індивідуальним рецептом.

  3. Косметичні засоби. Основний щоденний догляд: тонік, який стабілізує pH-баланс; сироватка для боротьби з акне; легкий крем або емульсія для проблемної шкіри, 1–2 рази на тиждень можна використовувати антибактеріальні маски. Якщо в дзеркалі вашу увагу привернув новий прищик, скоріше обробіть його кремом для точкового застосування, який швидко зніме запалення. Такий можна знайти, наприклад, на EVA.UA серед засобів від прищів.

Обираючи косметичні засоби обов’язково звертайте увагу на перевірені бренди, які, наприклад, випускають аптечну косметику або спеціалізуються на засобах для підлітків. Косметичний засіб повинен доповнювати лікування, призначене дерматологом, тому в подібному випадку уточніть можливість їхнього одночасного застосування. Косметика має бути протестована дерматологами, вона може містити такі компоненти: саліцилова кислота, цинк, жирні кислоти, гліколева кислота, вітаміни, екстракти чайного дерева, ромашки, звіробою.

прищі


Чого не варто робити!

  1. Прищі ні в якому разі не можна давити, навіть якщо дуже хочеться. Механічний вплив на шкіру лише додає їй стресу, провокує розповсюдження запалень та підвищує ризик виникнення постакне.

  2. Косметологічні чистки й пілінги в окремих випадках можуть лише погіршити ситуацію, наприклад, якщо вугрові висипання спричинені демодексом. Тому спочатку необхідно відвідати дерматолога та порадитись щодо лікування й можливості проведення косметологічних процедур.

  3. Надмірне використання декоративної косметики. Звісно, перше, що хочеться зробити — замазати прищі корректором, тональною основою, а потім ще пудрою, щоб їх не було видно зовсім. Але така стратегія має негативні наслідки для здоров’я шкіри.

Для проблемної шкіри необхідно вибирати органічні або мінеральні засоби з легкою текстурою, які не забивають пори та збагачені догляальними компонентами, перерахованими вище. Якщо дерматолог призначив лікування, то від декоративної косметики радше за все взагалі доведеться тимчасово відмовитись.

Контроль внутрішнього здоров’я

Здоровий спосіб життя також відіграє важливу роль у впливі на стан шкіри. Скоротити симптоми й нормалізувати роботу сальних залоз допоможуть наступні прості правила.

  1. Правильне харчування. Уникайте жирної, смаженої, гострої, надто солоної чи солодкої їжі, а також продуктів зі вмістом дріжджів. Віддавайте перевагу овочам та фруктам, багатим клітковиною, вітамінами та мінералами, які поліпшують стан шкіри та підвищують імунітет. Доповнити раціон можна мультивітамінами, підібраними лікарем.

  2. Водний режим. Варто споживати достатню кількість чистої негазованої некип’яченої води, яка виводить з організму шкідливі речовини, допомагає роботі внутрішніх органів і підтримує рівень вологи. Норма розраховується індивідуально, залежно від віку, росту та ваги.

  3. Регулярна фізична активність. Фізичні вправи природним чином регулюють метаболізм та гормональний баланс організму. Тому щоденні прогулянки на свіжому повітрі й спортивні тренування підуть на користь шкірі, за умови дотримання подальшої гігієни.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Підліткові прищі: як поліпшити стан шкіри» на Форуме


12.06.2021  2673 прищі, шкіра, уход за кожей

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...