Главная » Мир женщины » Мода и красота » Уход за лицом » Креми для обличчя: як правильно підібрати засіб

Креми для обличчя: як правильно підібрати засіб

Шкіра обличчя піддається впливу різних факторів, починаючи від генетичної спадковості та закінчуючи станом психіки. Важливо зазначити, що практично всі дівчата рано чи пізно стикаються з різними проблемами, особливо під час гормональних змін в організмі. Щоб зберегти шкіру здоровою та красивою, важливо правильно доглядати за нею, і в цьому допоможе крем для обличчя.

Підбір засобу повинен бути обдуманим, і здебільшого він залежить від багатьох факторів. У цій статті розглянемо критерії правильного вибору крему та надамо поради, як знайти доглядовий засіб під свій тип шкіри.

Різновиди кремів для обличчя та функції, які вони виконують

Розуміння призначення будь-якого косметичного продукту – це перший і головний крок до правильного вибору. Крем для обличчя – не виняток. Тож для чого він використовується та які функції виконує? Ключові властивості засобу:

  1. Зволоження та утримання молекул води в клітинах.

  2. Живлення.

  3. Гальмування процесів старіння шкіри.

  4. Захист від негативних зовнішніх впливів.

  5. Відновлення шкіри.

  6. Зменшення запалень, висипів та подразнень.

  7. Матування шкіри.

  8. Освітлення та відбілювання пігментних плям.

  9. Ліфтинг-ефект.


  10. Підготовка до нанесення макіяжу.

Згідно зі своїм функціональним призначенням крем для обличчя може бути зволожувальним, живильним, заспокійливим, освітлювальним, призначеним для регуляції вироблення себуму, відбілювальним, відновлювальним, пом'якшувальним, антивіковим. 

Вибір крему за типом шкіри

Цей показник не є стійким, він може змінюватися через гормональні коливання, стан печінки, зміну клімату та інше. Використання крему допомагає розв'язувати основні проблеми, такі як зморшки навколо очей, сальний блиск, запалення, сухість та лущення.

Під різний тип шкіри варто вибрати відповідний засіб із конкретними властивостями:

  1. Суха шкіра передусім потребує інтенсивного зволоження та здатності крему утримувати вологу в глибоких шарах шкіри. 


  1. Жирній шкірі необхідне регулювання вироблення шкірного сала, щоб позбутися надмірного жирного блиску. 


  1. Нормальна шкіра також потребує відповідних косметичних засобів, які забезпечують волого- та живильність, м'якість і затримують процеси старіння.


  1. Комбінований тип шкіри потребує зволоження й живлення, а також додатково для запобігання висипань важливо застосовувати косметичні продукти з протизапальним та заспокійливим ефектом.

Якщо шкіра зневоднена (не плутати з сухою), то крем повинен максимально забезпечувати зволоження: підтримувати гідробаланс, зберігати вологу всередині та укріплювати здоровий ліпідний бар'єр. Для чутливої шкіри важливий крем із заспокійливим ефектом, який бореться з лущенням, почервонінням та подразненнями. А от проблемна шкіра потребує догляду, який допомагає позбутися чорних цяток, висипів та запалень. 

Якщо шкірний покрив має ознаки старіння, то важливо використовувати креми з ліфтинг-ефектом та охолоджувальними властивостями.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Креми для обличчя: як правильно підібрати засіб» на Форуме


08.11.2023  2709

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...