Главная » Дошколята от 3 до 7 лет » Развитие » Во что поиграть с дошкольником » 5 вагомих причин зробити аплікацію з ниток прямо зараз

5 вагомих причин зробити аплікацію з ниток прямо зараз

5 вагомих причин зробити аплікацію з ниток прямо зараз

Певно, кожна матуся прагне, аби її дитина добре розвивалася, швидко вчилася, мала художній смак, гарну уяву, вміла креативно мислити, привчалася до порядку, знаходила спільну мову з оточуючими, була працелюбною і т.д. Батьки перечитують гори книг про виховання, освоюють новітні методики, водять малюків на майстер-класи. Але часто забувають про те, що результату можна досягти і значно простішими методами. Один із таких варіантів — виготовлення аплікацій з ниток. Це цікаве та корисне заняття має чимало переваг.

Ми точно знаємо 5 причин почати робити аплікацію прямо зараз або, принаймні, сьогодні ввечері.

Причина №1. Результат

Не всі дітки, так само як і дорослі, полюбляють насолоджуватися процесом. Багатьом для того, аби справді чимось зацікавитися, необхідно знати, яким буде результат. Аплікації з ниток — це якраз той випадок, коли результат є найкращою мотивацією. Побачивши хоч раз, яка чарівна прикраса, об’ємна фігурка улюбленого героя чи інша поробка може вийти із ниток, Ваша дитина буде залюбки вигадувати нові ідеї та терпляче складати ниточку до ниточки. І згодом Ви зможете облаштувати міні-виставку юного майстра.

Причина №2. Порядок

Виготовлення аплікацій з ниток — прекрасна можливість привчити дитину до порядку. Маленькому умільцю варто пояснити, що усе приладдя після використання має повертатися до своїх будиночків (коробки, контейнери треба придбати заздалегідь). Старшим діткам цього можна навіть не пояснювати. З часом вони і самі впевняться, що дуже важко працювати, коли нитки різних кольорів, клей та ножиці розкидані по всій кімнаті.


Причина №3. Контакт

Звичайно, робити красиві речі з ниток можна й самостійно, але краще цим займатися в компанії. Малеча може почати освоювати аплікації разом з мамою, татком чи бабусею. Час, проведений разом, допоможе зміцнити контакт з дитиною, привчити її до спільних занять.

Старшим діткам, яким непросто знайти друзів, спільні заняття з однолітками дозволять розкритися, не замикатися в собі. У той же час, для надто активних підлітків це прекрасний спосіб заспокоїтися, навчитися бути зосередженим. Тому влаштувати вдома майстер-клас з виготовлення аплікацій з ниток, запросивши кількох друзів, — прекрасна ідея.

Причина №4. Корисні навики

Виготовляючи з дитиною вироби з ниток, можна в ігровій формі, легко та цікаво вивчити кольори та відтінки, різні геометричні фігури, навчитися рахувати і т.д. Крім того, це відмінний спосіб розвитку творчих здібностей, уяви, просторового мислення, зорової пам’яті. Головне, не вимагати від дитини шедеврів з першого ж заняття. З часом рухи ставатимуть більш скоординованими, а вироби — складнішими. Виготовляючи красиві аплікації з ниток, дитина стає більш наполегливою, акуратною, проявляє витримку та цілеспрямованість.

Причина №5. Стреси не страшні

Аплікація, як і будь-яка творчість, дуже корисна у психологічному плані. Через творчість дитина позбавляється страхів, комплексів, вчиться переключатися з одного виду діяльності на інший, заспокоюватися. Такі заняття допоможуть краще проявляти та розуміти емоції. Усе це робить дитину сильнішою та врівноваженою, що обов’язково знадобиться у дорослому житті.

До того ж, мінімальний набір з того, що необхідно для виготовлення аплікацій з ниток, майже у кожного знайдеться вдома.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «5 вагомих причин зробити аплікацію з ниток прямо зараз» на Форуме

Пустунчик
24.11.2015  2680 аппликация, поделки из ниток

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...