ГлавнаяПраздники24 августа - День независимости УкраиныИгры, конкурсы, викторины » Вікторина на День незалежності України

Вікторина на День незалежності України

Вікторина на День незалежності України

1.В якому році і коли Україна здобула незалежність?

2.В якому році і коли було прийнято конституцію суверенної України?

3.Існує малий герб України. Що означає цей символ та коли він був затверджений?

4.В якому році святкувалося 500-річчя виникнення українського козацтва? В якому місці на території Херсонщини знаходиться пам'ятник, присвячений цій події?

5.Назвіть автора трьохтомника "Історія запорозьких козаків"?

6.В якому році і коли суверенна Україна ввела свою грошову одиницю? Як вона називається та чий підпис був зображений на купюрах того часу?

7.Ми, українці, гордо називаємо себе козаками. Що означає слово козак?

8.Чиє ім'я носить головний корабель (фрегат)Військово-Морських Сил України?

9.Хто є головнокомандуючим збройних військ України?

10.Як називається найбільша гірська система в Україні, де вона пролягає та яка її довжина і пересічна висота?

11.Назвіть символи державності України.

12.Скільки гетьманів правило в Україні понад двісті років? Назвіть першого и останнього гетьманів України?

13.Про яке місто йде мова? «Одне з найбільших і найстаріших міст Європи. Розташоване у середній течії Дніпра, в північній Наддніпрянщині.Політичний, соціально-економічний, транспортний та освітньо-науковий центр країни. Окрема адміністративно-територіальна одиниця в складі України». 

14.В Україні, на території кургану, поблизу с. Нововасилівка Миколаївської області знайдено найдавнішу скульптуру, яка датується V-ІV ст. до н.е. Як називається ця скульптура?

15.Назвіть літературний твір Т.Г.Шевченка, який найбільше разів перекладався и читається на 147 мовах народів світу?

16.Про кого йдеться мова? Українські боксери, обидва - чемпіони світу з боксу у важкій вазі (перші чемпіони світу з боксу у важкій вазі з усього колишнього СРСР), але ніколи не були противниками на рингу. Спільний професійний дебют відбувся 16 листопада 1996 року в Гамбурзі (Німеччина), в якому кожен з братів нокаутував суперника.

17.Назвіть ім’я українського політичного і громадського діяча який став автором першої в світі Конституції, як вона називалась і коли була затверджена?

18.Пабло Пікассо захоплювався роботами цієї української художниці. Коли в 1954 році він побачив її на міжнародній виставці картин, то з захопленням зазначив, що її роботи геніальні і порівняв її з відомою художницею Серафін Луіс. Хто ця відома українська художниця?

19.Назвіть свято, яке символізувало об'єднання України? Як зараз називається це свято?

20.Про кого йдеться мова "Український стронґмен, володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» (2004). Член збірної України, яка виборола титул «Найсильніша нація світу» у 2003 та 2004 роках. Заслужений Майстер спорту України.

21.Адміністративна одиниця України, розташована між 44°23’ і 46°15’ північної широти та між 32°29’ і 36°39’ східної довготи. На заході і півдні омивається водами Чорного, на сході — Азовського морів.Дайте правильну назву цій адміністративній одиниці України.

22.Ми, українці, можемо пишатися тим, що на території нашої держави знаходиться географічний центр Європи. У якому місті знаходиться географічний центр Європи?

23.Як звали спортсменку, яка першою на зимових Олімпійських іграх в Ліліхамері (1994 рік) після прийняття Україною незалежності завоювала золоту медаль з фігурного катання? 

24.Як називається найстаріший з існуючих нині українських журналів, коли його було засновано?

Відповіді до краєзнавчої вікторини присвяченої Дню Незалежності України 
1. 24 серпня 1991 року Україна здобула незалежність 
2. 28 червня 1996 року Україна отримала Конституцію – основний державний документ. 
3. Малий герб Україні був затверджений 19 лютого 1992 року. Національний символ українців часів визвольних змагань ХХ століття. Тризуб визначався як знак княжої держави Володимира Великого і малий Державний герб України.
4. Влітку 1990 р. відбулося святкування 500-річчя від дня першої писемної згадки про українських козаків. На високому валу, що залишився від зруйнованої в 18 ст. фортеці в 1992р. було встановлено пам’ятник на честь 500-річчя українського козацтва “Козацька Слава”. Монумент увінчаний скульптурою сумного архангела, що схилився на величезний меч та присвячений походу І.Сірка 1673 р. і розгрому татарської орди під Тягинкою в 1693 р. під проводом С.Палія. На лівому березі невеличкої річки, що впадає в Дніпро, в тому ж 1992 році встановлено іншій пам’ятник – гетьману Богдану Хмельницькому.
5. Яворицький Дмитро Іванович автор трьохтомника «Історія запорозьких козаків». 
6. Гривня – національна валюта незалежної України. В обіг гривня ввійшла згідно з Указом Президента України Леоніда Кучми «Про грошову реформу в Україні» від 25 серпня 1996. Грошова реформа в Україні проводилася 2—16 вересня 1996 року, і з того часу гривня є грошовою одиницею України.
7. Слово козак у перекладі із турецького означає воїн, рицар. 
8. «Гетьман Сагайдачний» - головний корабель України носить назву в честь відомого козака Петра Сагайдачного. 
9. Президент України є головнокомандуючим збройних військ України. 
10. Найбільша гірська система в Україні – Карпати. Займають територію Закарпатської, частково Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Довжина Карпат більше ніж 1500 км, пересічні височини коливаються в межах 1000 метрів. 
11. Символами державності України є: Державний Прапор України, Державний Герб України, Державний Гімн України, Державні Символи Президента України. 
12. Україною понад двісті років правило 66 гетьманів. Першим гетьманом був Дмитро Вишневецький, останній гетьман – Кирило Розумовський. 
13. Київ. 
14. Ця скульптура носить назву «кам’яна, або скіфська баба»
15. «Кобзар»
16. брати Кличко
17. Пилип Орлик. Конституція була затверджена в 1710 році а називалась «Конституції прав і свобод Війська Запорізького».
18. Білокур Катерина Василівна. 
19. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. І в час Незалежності України це свято носить назву Дня Соборності. 
20. Василь Вірастюк.
21. Автономна Республіка Крим.
22. село Ділове, недалеко від міста Рахів, закарпатської області. 
23. Оксана Баюл.
24. «Всесвіт» - український журнал іноземної літератури, який був заснований у 1925 році і вважається найстарішим літературним журналом. Його засновниками були Микола Хвильовий, Василь Еллан-Блакитний, Олександр Довженко.


С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Вікторина на День незалежності України» на Форуме

коллектив
01.11.2015  18999 вікторина, питання, Україна

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт:

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...