Главная » Киевский справочник

Академия адвокатуры Украины (Институт адвокатуры при Киевском университете им. Т.Шевченка)

Академия адвокатуры Украины (Институт адвокатуры при Киевском университете им. Т.Шевченка), киевский справочник для родителей и детей

Посмотреть адрес на электронной карте Киева»

г. Киев, бульвар Тараса Шевченко, 27
246-5788, 246-5740, 234-4242
www.aau.edu.ua

Навчальну діяльність Академія (тоді – Інститут) адвокатури розпочала у 1996 році.

У 1996 році було створено три кафедри: кафедра теорії та історії держави і права, кафедра адвокатської майстерності, кафедра мовної підготовки та культурології.

У 1997 році було відкрито кафедру цивільного, кримінального та адміністративного права.

У 1999 році створено кафедру процесуального права, відкрито Школу адвокатської підготовки; створено два відділення: спеціальної адвокатської підготовки та загальної юридичної підготовки.

У 2000 році створено кафедру цивільного, господарського та цивільного процесуального права, у 2001 році – кафедру трудового, земельного та екологічного права.

У 2002 році:

– з 11 лютого назву кафедри цивільного, господарського та цивільного процесуального права змінено на кафедру цивільного, господарського права та процесу;

– з 28 жовтня кафедра процесуального права перейменована у кафедру кримінального процесу і криміналістики.

У березні 2003 року розпочала роботу кафедра прав людини, міжнародного та європейського права.

У зв’язку з відкриттям в Академії адвокатури України спеціальності 6.030500 Переклад і розширенням кола предметів з філологічних дисциплін, які забезпечує кафедра мовної підготовки та культурології, з 25 січня 2005 року назва цієї кафедри була змінена на кафедру української та іноземної філології, а з 25 серпня 2005 року – на кафедру української філології та культурології в зв’язку з утворенням кафедри іноземних мов і перекладу.

З 1 травня 2005 року під патронатом кафедри прав людини, міжнародного та європейського права і кафедри адвокатської майстерності розпочала активну діяльність Науково-дослідна лабораторія з проблем адвокатури та прав людини.

З 1 жовтня 2005 року після реформування кафедр Академії з метою оптимізації організаційної структури Академії адвокатури України, створення потужних структурних підрозділів, здатних ефективно і результативно вести навчальний процес у поєднанні з науковою діяльністю та на підставі рішення Вченої ради в Академії діють такі кафедри:

Кафедра теорії та історії держави і права

Кафедра кримінального та адміністративного права

Кафедра цивільного, господарського права та процесу

Кафедра кримінального процесу та криміналістики

Кафедра адвокатської майстерності

Кафедра прав людини, міжнародного та європейського права

Кафедра української філології та культурології

Кафедра іноземних мов і перекладу

Отже, сьогодні в Академії працює 8 кафедр. Академія готує спеціалістів та магістрів за спеціальністю “Правознавство”, бакалаврів за спеціальностями “Переклад” та “Міжнародне право”, має аспірантуру. В Академії діють Школа адвокатської підготовки, Адвокатські студії, Центр підвищення кваліфікації, Навчальна юридична консультація, юридичні клініки, Науково-дослідна лабораторія з проблем адвокатури та прав людини.

Автор: Валентина
Дата добавления: 2009-10-09
Просмотров: 19472
Место найдено по ключевым словам: Академия адвокатуры Украины (Институт адвокатуры при Киевском университете им. Т.Шевченка), киевский справочник для родителей и детей

   

Комментарии

Добавить Ваш комментарий:

Введите сумму чисел с картинки

киевский семейный портал сайт для родителей и детей

загрузка...