Главная » Киевский справочник

Музей воды, Киев

Музей воды, Киев, киевский справочник для родителей и детей

Посмотреть адрес на электронной карте Киева»

г. Киев, ул. Михаила Грушевского, д. 1 «в», Крещатый парк
8(044)279-53-33
www.aqua-kiev.info

Організація виставки ґрунтується на кругообігу води з чотирма основними складовими та "водним майданчиком":

1) природа - над та під поверхнею землі;

2) водозабір, підготовка та постачання;

3) водоспоживання та водовідведення;

4) обробка стічної води, очистка та скидання у природне середовище.

Експозиція розташована відповідно до загального порядку руху - відвідувач проходить від загальних складових природи до більш близьких речей, з якими він стикається в побуті.

1. ВОДА НА ПОВЕРХНІ ЗЕМЛІ

Процес життєдіяльності людини неодмінно пов’язаний з забрудненням навколишнього середовища, а значить і води.
Дана експозиція характеризує гідросферу планети Земля, інформує про водні ресурси нашої держави, звертаючи увагу на те, що Україна – одна з найменш забезпечених питною водою країн в Європі.
Вихід з такого положення в прагненні світового співтовариства до сталого розвитку – такого гармонійного співіснування людини і природи, що не порушує екологічної рівноваги, не викликає процесів руйнування, деградації і погіршення умов життєдіяльності теперішніх та наступних поколінь.
2. ВОДА ПІД ЗЕМНОЮ ПОВЕРХНЕЮ

Скориставшись ліфтом, спускаємось під землю, де познайомимось : з геологічною будовою земної кори, процесом фільтрації води, віком та глибиною залягання підземних вод, стародавніми та сучасними методами пошуку та подачі води споживачам.

Діюча модель артезіанської свердловини дає уявлення про роботу київських бюветів, як альтернативу централізованому водопостачанню.

Шум витоку води з пошкодженого трубопроводу, почутий в навушниках діагностичного приладу, не залишить Вас байдужими і дає надію на вчасний дзвінок в аварійні служби Київводоканалу – 081 та Київенерго – 088.

3. ВОДОЗАБІР, ОЧИЩЕННЯ ТА ТРАНСПОРТУВАННЯ ВОДИ

У цій виставковій зоні Ви познайомитесь з трьома незалежними джерелами водопостачання міста Києва, технологічним процесом водопідготовки, показниками якості питної води та шляхами транспортування питної води до кожного будинку.

4. ВОДОСПОЖИВАННЯ

Екологічний стан міста, регіону, країни в цілому багато в чому залежить від нашого поводження з водою в повсякденному житті.

Раціональне водокористування і є темою даної експозиції.

5. ВОДОВІДВЕДЕННЯ

ОЧИЩЕННЯ СТІЧНИХ ВОД

Бесіда біля велетенського унітазу, прогулянка каналізаційним колекторам з цегли, пластику та залізобетону, експрес-перегляд сюжету про каналізаційні ріки центральної частини Києва переконають Вас, що вода після використання нікуди не зникає, а по каналізаційній мережі міста спрямовується на очисні споруди Бортницької станції аерації.

6. СВІТ ВОДИ

КІНОТЕАТР МАНДРІВНИКА

Саме у безмежний світ води і потрапляють очищені стічні води, від якості очистки яких в значній мірі залежить екологічний стан головної артерії нашої країни – р. Дніпро.

Казковий грот з найяскравішими появами водної стихії від водоспаду до звичайного дощу з громом та блискавкою, виверженням гейзеру та виром підкреслюють водночас її тендітність, велич та непередбачуваність.

Завдяки кінотеатру мандрівника Ви можете здійснити віртуальну подорож мальовничими куточками світу.

7. ІГРОВИЙ МАЙДАНЧИК

Ми працюємо:

ср., чт., пт. з 10 00 до 1700

сб., нд. з 10 00 до 1800

Вхід останньої групи за 60 хвилин до закриття

Санітарні дні : понеділок, вівторок

На ігровому майданчику малеча зможе погратися з мильними бульбашками, створити русло ріки, перевірити силу на водяному насосі та доторкнутися до рибок відчувши єдність з усім живим на планеті.

Автор: Валентина
Дата добавления: 2009-10-02
Просмотров: 19377
Место найдено по ключевым словам: Музей воды, Киев, киевский справочник для родителей и детей

   

Комментарии

Автор: Оленька
Дата: 05.01.2010 00:00
Оценка: 10+
Возраст ребенка в период посещения: 12

Что понравилось: Окрім бульбашок та ручної риби, якими найбільше запам’ятовується відвідувачам Музей води, тут також дуже багато інформаційного матеріалу. Зібрані науковцями відомості допомагають усвідомити, чому нині якість та кількість водних резервів регулярно стають предметом обговорення на найвищому рівні. Найперше, що привертає увагу відвідувачів, довжелезний акваріум, населений дніпровською рибою. Її навмисне виловили й адаптували, щоб створити мініатюрну копію Дніпра. Минаєш акваріум, заходиш до ліфта й спускаєшся глибше у підземелля. Тут і розташувалася основна частина експозиції. Атмосфера відповідна: пахне землею і вологістю, десь неподалік чути шум води. Це імітація незакручених кранів, необґрунтованих витрат водних ресурсів. Найпопулярнішим експонатом центру є величезний… унітаз. Проте, запевняє Ольга Островська, він тут зовсім не для розваг. «Таким великим його зробили невипадково: за один раз із такого бачка зливається до 12 літрів води!» – додає вона. Імітація кримської печери – одна з частин експозиції Водно-інформаційного центру. Тут відвідувачі спостерігають за звичними природними явищами (громом, дощем, гейзерами) у мініатюрі. Ігровий майданчик – улюблена частина центру для найменших візитерів. Тут можна, наприклад, власноруч створити русло річки. Проте найголовніше – і малого, і великого тут «закутують» у велетенську мильну бульбашку. «Нас повністю загортали у бульбашку. Я відчувала, наче пливу в цій бульбашці», – каже школярка Валерія. Багато в музеї і живих мешканців. Акваріуми тут населяють не лише риби з Дніпра: їхні сусіди – японські коропи кої. Відвідувачів попереджають: руки у воду не занурювати, лише піднести долоню до поверхні і почекати, поки хтось із водних мешканців самостійно до вас наблизиться.
Что не понравилось:

Автор: ;kl
Дата: 12.12.2016 16:20
Оценка: 10
Возраст ребенка в период посещения:

Что понравилось: gfrgjfvliu
Что не понравилось: ,jfgv,yhlig

Добавить Ваш комментарий:

Введите сумму чисел с картинки

киевский семейный портал сайт для родителей и детей

загрузка...