Главная » Наш Киев

Споживання суші. Час поговорити про імбир та васабі

Доставка суші Київ – одна з найпопулярніших послуг в БагатоЛосося. Що казати, японські страви в наш час успішно готують в різних країнах, адже вони користуються стабільним попитом. Риба та рис в них ідеально поєднуються. Давно минув той час, коли рис використовували як консервант. Зараз він відмінно доповнює морепродукти. Не знаючи історії неможливо навіть уявити, що колись рис застосовувався для кращого зберігання риби. Втім, зараз мова трохи про інше.

Чому суші споживають саме разом із імбиром чи васабі? Погані санітарні умови, що панували навколо, змусили людей задуматися про пошуки природного антисептика. Дійсно, сира риба могла бути джерелом бактерій та паразитів. Щоб не постраждати, японці почали споживати смачні, але потенційно небезпечні суші разом із корінням васабі – трав’янистої рослини. Вона була дуже специфічною – мала сильний аромат та гіркоту, що притаманна гірчиці, однак відмінно підходила для дезінфекції риби. Ми неймовірно щасливі, що ті часи минули і зараз рибу готують дотримуючись всіх санітарних норм, та про цю неймовірну рослину не забули, хоча її медичні властивості тепер не надто актуальні.

Васабі й надалі продовжують споживати разом із японськими стравами, дотримуючись традицій, та сприймають його більше як приправу. Маринований же імбир їдять для того, щоб освіжити смакові рецептори. Терпкий, вогняний – він очищає їх та дозволяє краще сприймати смак кожного наступного ролу, що приготований за іншою рецептурою. Імбир ніколи не їдять разом із суші, тільки між прийомами їжі, адже він кардинально змінює сприйняття смаку.

Ці рослини не лише мають доволі специфічний яскравий смак, а й незмінно приваблюють своїми лікувальними властивостями. Васабі має антимікробні властивості, тож цілком успішно може захистити організм від паразитів та мікробів. А ще, його бажано споживати астматикам. Васабі позитивно впливає на стан зубної емалі. Якщо ж споживач регулярно їсть імбир, то цілком успішно знижує холестерин у крові. Окрім того він заспокоює нервову систему та покращує засвоєння важкої їжі.

Як їдять суші в Японії

Японський етикет дуже суворий. Не омину він і питання споживання суші. Кожна дія має для японців сокровенне значення. Це не жарт – важливим є все, починаючи з розділення паличок і аж до самого процесу поїдання страви. Якщо ви не вмієте цього робити правильно, краще замовте їх з доставкою додому. В іншому ж разі японці можуть сприйняти будь-яке відхилення від етикету, як особисту образу.

Що ж робити, якщо намічається зустріч з японськими партнерами? Не пригощайте їх традиційними стравами, щоб не потрапити в неприємну ситуацію. Краще почастувати будь-якою іншою їжею. Якщо ж бажання краще пізнати японську культуру просто нестерпне, потренуйтеся, як споживати суші правильно.

Існує чимало нюансів, так розділяти бамбукові палички слід тільки тримаючи їх паралельно до столу. Самі ж суші споживають лише в цілому вигляді. Їх не надкушують та ніколи не занурюють повністю в піалу з соєвим соусом. Рис взагалі не рекомендовано занурювати в соус, адже постраждати може цілісність всієї композиції. Також слід запам’ятати, що васабі не змішують з соєвим соусом. Якщо ж захотілося додати в їжу гірчинки, його кладуть на рис. Імбиром же не закусюють, його їдять в перерві між споживанням різних видів суші.

Любите суші чи просто цікавитися японською культурою, а можливо просто зголодніли? Замовляйте смачні та корисні страви в БагатоЛосося. Широкий вибір їжі та доступною ціною чекає на вас. Її можна отримати з доставкою додому чи в офіс або ж обрати для романтичної вечері і на певний час забути про столітні традиції та власні турботи.

28.11.2023 10540

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...