Главная » Наш Киев

Хронічна втома: як подолати та уникнути?

На жаль, у сучасному ритмі життя синдром хронічної втоми досить широко розповсюджений, а на додачу до цього підсилюється ще й постійним стресовим станом, зумовленим новинарною стрічкою. Як зазначають лікарі,  найчастіше її відчувають люди, чия діяльність пов'язана із важкою розумовою працею або має високий ступінь відповідальності, проте існує декілька простих порад, що допоможуть взяти ситуацію під контроль.

Симптоми та причини виникнення

Один з найперших симптомів, який лежить на поверхні, вважається банальне накопичення втоми. Його провокують неправильний режим дня, надмірна завантаженість та відсутність відпочинку. Все це у сукупності може призвести до стресового стану, якого вже не так легко позбутися, просто виділивши собі вихідний. Необхідність тримати баланс у всьому іноді стає першочерговою потребою. Вирішенням може стати улюблене хобі та створення сприятливих умов для відпочинку. Методи суто індивідуальні - хтось обмежиться читанням улюбленої книги, а хтось заради розваги обере азартні ігри. Наприклад, в Ельслотс казино вхід дозволяє грати навіть не витрачаючи кошти.

Проте саме хронічна втома - це вже повноцінний діагноз, який встановлюють лікарі, причин виникнення якої може бути безліч:

  • Порушення харчування;

  • Психологічні проблеми;

  • Імунологічні захворювання;

  • Порушення гормонального фону та інше.

Визначення першочергової причини зазвичай становить чи не найбільшу складність, тому трапляються навіть випадки, коли лікарі помилково встановлюють помилковий діагноз “депресія”.

Важливо також відрізняти хронічну втому від звичайної. Головним ідентифікатором знову ж таки слугує відпочинок. Після нього проходить навіть найсильніша втома, але якщо пригнічений та апатичний стан зберігається протягом тривалого періоду, то з'являються підстави визначати втому як хронічну. 

Превентивні дії

Найкращим лікуванням завжди є профілактика захворювання. Визначивши першочергові причини хронічної втоми, лікарі радять усувати саме їх. Наприклад, якщо проблема полягає у неправильному харчуванні, то слід приділити увагу цьому аспекту, можливо навіть вдатися до дієти. Якщо ж причиною є поганий сон, то слід зосередитися саме на ньому - здійснювати прогулянку перед сном, відмовитися від гаджетів у ліжку тощо.

Досить розповсюдженню причиною хронічної втоми називають нестачу вітамінів. Налагодити баланс допоможуть лікарі, проте найчастішою порадою в такому випадку стає курс полівітамінів. Втім, існують і простіші способи, які підійдуть для людей, що не бажають приймати вітаміни окремо - необхідно збагатити ними свій раціон. Універсальною порадою вважається додавання зелені до кожного прийому їжі.

Найбільш вразливою категорією людей, які знаходяться в умовній зоні ризику - це трудоголіки. Будь-які лікарі порадять почати спершу налагодити свій режим дня та спосіб життя, після чого у більшість випадків хронічна втома перестає турбувати людини. Увага до власного здоров'я традиційно криється у дрібницях, а нехтування простими та очевидними істинами часом призводить до більших проблем. 

22.11.2023 10574

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...