Главная » Наш Киев

Що потрібно в першу чергу, або як підготуватися до майбутньої зими

Робити висновки про те, якою буде наступна зима для українців - непросте завдання. Тому, до перших холодів треба підготуватися заздалегідь, враховуючи непростий досвід минулого року. При цьому, необхідні речі краще купувати вже зараз, щоб не опинитися у ситуації їх дефіциту.

До того ж варто відразу врахувати поточне місцеперебування: квартира або приватний будинок. У другому випадку можливостей для опалення та приготування їжі більше, ніж у другому, але існує багато нюансів і, перш за все - безпекових. Тим часом інколи варто відволікатися від бентежних справ. У цьому допоможе, наприклад проєкт Vipcasino з великим переліком безкоштовних слотів.

Перший варіант пропонує менше можливостей, але й квартиру можливо забезпечити теплом. По-перше, потрібно зробити все для того, щоб тепло не виходило з оселі через вікна та двері. По-друге, можна зробити джерело тепла власноруч, наприклад, нагрівши пісок або цеглину на сковорідці з чавуна на газовій плиті. Але, на випадок пожежі, у квартирі потрібно мати вогнегасник.

Речі з категорії “маст хев”, що допоможуть у разі важкої зими

Щоб проблема відсутності тепла не застала людей зненацька, їм потрібно готуватися до зими вже зараз. Тож, попри “тривожні” валізки, варто додати ще й рюкзак на випадок вимкнення опалення або світла. До цієї схованки можна долучити:

  • Ліхтарики (на батарейках або з автономною батареєю);

  • Газова лампа для приготування “швидких” страв;

  • Пюре, каші, що готуються від кип'ятку та консерви;

  • Запаси вологих та сухих серветок;

  • Обладнання для маленької сонячної станції (якщо є можливість).

Також, у разі відсутності води, потрібно мати хоча б невеликий запас питної та технічної води. А, щодо приладів, які повинні працювати цілодобово, для них треба обрати слушний стабілізатор (реле). При цьому, варто створити у квартирі приміщення, у якому буде можна одночасно готувати та грітися. Ідеально, якщо це буде заздалегідь утеплена кухня.

Яких дій потрібно вжити, якщо зникне опалення

В першу чергу, завжди потрібно звертати увагу на офіційні повідомлення від перевірених джерел, наприклад заяви місцевої влади щодо ймовірних аварій. І, якщо люди мешкають у багатоповерхівці, варто облаштувати одну з кімнат таким чином, щоб там були всі умови для відпочинку, обігріву та готування їжі. Також, за необхідності, треба оновити утеплення вікон та дверей.

У сонячні дні не варто зачиняти вікна щільними шторами або жалюзі. До того ж варто мати “безперебійник” та електричний обігрівач. А, щоб зігріти ноги, допоможе гаряча грілка. 

Щодо газової плити, її варто використовувати лише за прямим призначенням. Тобто, краще не грітися від газових конфорок та інших пристроїв, які для цього не підходять. Ба більше, для використання у квартирі не підходять: газові горілки, буржуйки та дизельні генератори. 

В цілому, завдяки торішньому досвіду, деякі наші співгромадяни вже встигли підготуватися до зими. Але, у кого не було такої можливості раніше, краще це зробити наразі. Це допоможе бути готовими до негативного сценарію, навіть якщо до нього не дійде. 

22.11.2023 10567

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...