Главная » Наш Киев

Про нову опцію Андроїд 14, яка допоможе будь-якому користувачу та інші особливості оновленої операційної системи (ОС)

Про нову версію популярної ОС для смартфонів Андроїд 14 стало відомо ще 5 жовтня цього року. Але, під час її презентації у межах проєкту Pixel 8, Гугл вирішила уникнути огляду важливої складової. Це опція під назвою “Repair Mode”, режим ремонту, яка дозволить користувачам убезпечити власну інформацію, якщо їм доведеться віддати смартфон до сервісу.

Експерти виявили цей функціонал 19 жовтня під час більш детальної перевірки ОС. Вони кажуть, що після активації цього режиму, особисті файли стають недоступними для майстрів з ремонту. А, для входу та виходу з функції знадобиться лише пароль від блокування дисплея. Тож, наприклад, якщо людина грає в онлайн казино України, інформація про це залишиться конфіденційною. 

Особливості режиму “Repair Mode”

Про ремонтну функцію нової версії Андроїд, повідомило відразу кілька видань, включно з Android Authority. Згідно з їхнім матеріалом, Гугл впровадила цей режим, щоб убезпечити власників гаджетів від викрадення особистої інформації. Тим більше у цього осередку є кілька важливих відмінностей:

  • Він виник з урахуванням нових правил ЄС щодо прав на ремонт;

  • “Режим ремонту” генерує тимчасовий профіль захисту після активації. Дані користувача блокуються, а основні функції пристрою залишаються відкритими;

  • Цікаво, що подібний функціонал працює і на смартфонах Самсунг Гелексі (“режим обслуговування”).

Таким чином, якщо скористатися цим корисним додатком, людині не доведеться проводити окрему чистку пам’яті гаджета. Але, якщо екран пошкоджено, можуть бути проблеми з цим налаштуванням. У цьому разі, наприклад, до пристрою можна під’єднати комп’ютерну мишу та набрати відповідні клавіші на віртуальній клавіатурі. 

Інші фішки нової ОС та смартфони, які матимуть змогу оновитися до неї

Однією з головних особливостей Андроїд 14 є оновлена адаптація та налаштування системи під потреби користувача. Тобто, з’явилася можливість підбору шпалер до робочого столу за допомогою штучного інтелекту. Більш того, було додано більше налаштувань для блокування, оновлені віджети та монохромну тему. 

Оновлення зазнали й безпекові опції, включно з глибшою підтримкою ключів доступу та “режимом ремонту”. Додатково, у цій ОС фотоблок гаджета можливо використовувати у якості веб-камери. Для цього потрібно встановити спеціальний додаток. Окремої уваги заслуговує можливість затиснути фото пальцем та притягнути його до іншого додатку (раніше це було тільки на Айфонах).

Також, є й незначні поліпшення, наприклад, у вигляді зміненого повзунка гучності або підтримки малюнків HDR 10 біт. Більш того, щоб отримувати сповіщення креативно, виробники пропонують налаштувати “спалах”. При цьому, інженери Гугл стверджують, що зараз оновлення є лише для смартфонів Pixel. Але, протягом 2023 року на 14 версію перейде більшість відомих флагманів. Проте, бюджетні телефони отримають оновлення не раніше 2024 року. 

29.10.2023 10569

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...