Главная » Наш Киев

Квартира дешево — афери на ринку нерухомості

Оренда квартири — це не тільки дуже популярний та доступний варіант розв'язання квартирного питання, а ще й доволі великий простір для роботи шахраїв. Майже кожен, хто хоч раз орендував квартиру, відчував внутрішню тривогу, чи не станеться того, що його обмануть з орендою, чи все гаразд з документами. Зараз на ринку нерухомості вже є «класичні» схеми шахрайства, для тих, хто тільки планує розбиратися з питання житла, важливо бути насторожі.

Фейкові агентства

Такий варіант шахрайства є найбільш розповсюдженим. Якщо нові казино 2023 працюють з ліцензіями, які користувач може перевірити, то тут все набагато складніше. Людині, яка шукає квартиру пропонують дуже вигідне рішення — надають базу з тими квартирами, які є в роботі з номера телефонів власників. Звісно, щоб все запрацювало потрібно вислати передоплату. Щоб клієнт нічого не зрозумів вже на страті, йому навіть зразок договору надсилають, правда, там написано, що компанія надає інформаційні, а не рієлторські послуги.

Що отримує клієнт — у нього є база квартир та номерів, які:

  • просто розміщені в загальному доступі і з ними вже можуть працювати агентства;

  • просто не існують.

Є випадки, коли номера телефонів просто випадкові. Якщо клієнтом компанії є власник житла, то після внесення передоплати він, звісно, ніколи не зустрінеться з потенційними мешканцями, бо вони просто не відповідають, поза зоною досяжності або «знайшли» житло краще та дешевше. Довести факт обману у такому випадку просто неможливо. Щоб зекономити свої кошти та нерви краще працювати з перевіреними, відомим на ринку рієлторськими компаніями, де вся процедура підбору нерухомості прозора та зрозуміла.

Нелегальна суборенда

Ще одна класична схема шахрайства з орендою житла — це суборенда. Наприклад, квартиру винаймає одна людина, але замість неї в ній проживають зовсім інші люди. Іноді у квартирі можуть влаштовувати нелегальний «притулок», а деякі квартиранти просто перездають квартири.

Згідно з законодавством орендар має право повторно здавати квартиру, але тільки у тому випадку, якщо на це є письмова згода власника житла. Така згода може бути оформлена у письмовому вигляді, або у вигляді додатка до договору оренди. Від шахрайства у такому випадку може убезпечити тільки пробний договір оренди та регулярні візити до квартири.

Сюди можна додати ще одну схему. Спочатку шахраї винаймають квартиру на декілька днів, а потім просто перездають на довгий період та відразу беруть передплату зі своїх клієнтів. Після цього вони просто зникають. Є ще гірша ситуація — квартира продається за фальшивими документами. Потрапити на цю схему простіше, коли людина сама купує житло без відповідного юридичного супроводу та детальної перевірки документів.

Щоб залишитися осторонь таких схем, звертайтеся до перевірених компаній. Рієлтор буде поруч, може перевірити документи, надати вже готову клієнтську базу, де всі угоди легальні.

29.10.2023 10562

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...