Главная » Наш Киев

Як позбутися пелюшкового дерматиту

Пелюшки та памперси — ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тому багато немовлят страждають від сверблячки, яка виникає через пелюшковий дерматит. Він проявляється у виді червоної запаленої шкіри в зоні паху. Погіршує ситуацію надто тугі підгузки, які провокують тертя і, як наслідок, нові висипи. Деякі косметичні засоби, багаті на невідповідні для дитячої шкіри хімічні компоненти, можуть погіршити ситуацію. Тому пелюшковий дерматит потрібно лікувати насамперед правильним доглядом. 

Як запобігти пелюшковому дерматиту

Навіть якщо малюка ще не турбувала ця проблема, краще перестрахуватися. Якщо ви вже помітили перші ознаки захворювання, краще негайно звернутися за допомогою до лікаря. Поради, які допоможуть не зіткнутися з подібною проблемою: 

  • не використовуйте агресивних засобів для очищення та зволоження пахової зони; 

  • часто міняйте підгузки; 

  • не нехтуйте повітряними ваннами; 

  • користуйтесь захисними кремами; 

  • доглядайте за шкірою дитини з використанням гіпоалергенних засобів. 

Подібні рекомендації не гарантують 100% захисту від пелюшкового або атопічного дерматиту, але зменшать ризик їх прояву. 

Особливості щоденного догляду

Якщо у вашого малюка проблемна шкіра, забезпечте їй правильний догляд. Ідеальним варіантом буде дерматокосметика від бренду La-Roche Posay. Продукцію рекомендують лікарі-дерматологи, оскільки вона допомагає дитині уникнути або швидко позбутися сверблячки та інших супутніх неприємностей.

Наприклад, під час купання можна використовувати CICAPLAST Гель B5 або LIPIKAR Синдет AP. В будь-якому випадку варто відмовитися від мочалок або спеціальних рукавичок, які ще більше дратують шкіру. Після ванни використовуйте бальзам CICAPLAST B5. 

Зважайте на те, що шкіра у немовлят досить ніжна, тому багатьох турбують подразнення. Правильне лікування, а головне – комплексний догляд, здатні забезпечити спокійний сон та відсутність подразнювальних факторів. Повсякденна турбота про шкіру немовля за допомогою дерматокосметики допоможе назавжди забути про дерматит.

15.12.2021 10540 догляд за немовлям, уход за ребенком

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...