Главная » Наш Киев

У Києві планують добудувати станцію метро "Львівська брама"

У Києві в рамках проєкту "Велике будівництво" можуть закінчити зведення та відкрити станцію метро "Львівська брама", яка розташована між станціями "Золоті ворота" та "Лук'янівська". Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Facebook першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

За його словами, столиця подала понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої реалізації у рамках програми Президента України "Велике будівництво" в місті Києві у 2022 році. Серед поданих проєктів значиться будівництво станційного комплексу "Львівська брама".

Нагадаємо, що практично 20 років у підземеллях столичного метро стоїть майже готова станція "Львівська брама", яку не можуть відкрити через бюрократизм. "Львівську браму" почали будувати ще у середині 90-х років минулого століття. У 1996 році вона вже була практично готова. Але тоді у столичній мерії начебто вирішили почекати доки буде гідний проект реконструкції Львівської площі, де і мали з'явитися виходи зі станції. А щоб не затримувати будівництво метро було вирішено зводити наступну за "Львівською брамою" станцію – "Лук'янівську". 

За часів мерства Олександра Омельченка вирішили віддати площу під реконструкцію інвесторам. Він наче мав збудувати і виходи з метро. Але ось вже довгих 20 років "Львівська брама" лишається такою собі "консервою".

сеть 03.09.2021 10532 метро

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...