Главная » Наш Киев

У Києві введуть стан надзвичайної ситуації — КМДА

У Києві введуть стан надзвичайної ситуації — КМДА

Київська міська державна адміністрація ухвалила рішення про введення надзвичайної ситуації, документи проходять юридичні процедури.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Насправді, рішення про надзвичайну ситуацію введено державною надзвичайною комісією по всій території країни 10 березня. А ми позавчора підтвердили посилення обмежувальних заходів і ввели надзвичайну ситуацію на території міста Києва», — пояснив Поворозник.

Усі заходи, які є за надзвичайної ситуації, у Києві вже впроваджуються.

Надзвичайна ситуація — порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об'єктах або територіях, внаслідок аварії, катастрофи, епідемії, стихійного лиха, епізоотії, епіфітотії, великої пожежі, застосування засобів ураження, що призвели або можуть призвести до втрат.

За останніми даними, у світі офіційно зареєстровано 224 517 випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2, 10 030 смертей та 86 025 випадків, коли пацієнти успішно одужали після зараження.

Що зміниться, якщо в вашому місті введуть НС або надзвичайний стан. Довідка

Обмеження руху, евакуація, зупинка підприємницької діяльності та залучення громадян до ліквідації наслідків катастрофи

Сьогодні Київська облдержадміністрація ввела на території Київської області режим надзвичайної ситуації (НС) регіонального рівня. Для Києва рішення про НС повинні оголосити в КМДА. LIGA дізналася, чим НС відрізняється від надзвичайного стану , і як це може виглядати.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій заявляють, що НС не передбачає ніяких обмежень для громадян на відміну, наприклад, від надзвичайного стану.

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ

- Призначається відповідальний за ліквідацію наслідків НС, який може самостійно приймати рішення про евакуацію, зупинення діяльності підприємств, залучати до проведення рятувальних операцій транспорт із зони НС і громадян (за їх згодою). Він також може приймати будь-які інші рішення, необхідні для ліквідації наслідків НС і забезпечення безпеки людей;

- Визначається зона НС, прогнозуються масштаби наслідків і можливі зони розповсюдження;

- Організовується робота щодо локалізації та ліквідації наслідків НС, здійснюється життєзабезпечення постраждалих і захист населення;

- Аварійно-рятувальні служби мають право безперешкодного доступу на територію підприємств, а також можуть запроваджувати тимчасову заборону або обмеження руху транспорту і пішоходів поблизу та в межах зони НС.

НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН

ДОВІДКА. Надзвичайний стан в Україні або на окремій її території вводиться указом президента, який має затвердити Рада. Надзвичайний стан може бути введено на 30 діб (по всій країні) і на 60 (на окремій території). Режим надзвичайного стану можуть продовжити в разі потреби.

- Встановлюється особливий режим в'їзду/виїзду, обмежується пересування на території надзвичайного стану. Допускається огляд транспорту та обмеження його руху;

- Посилюється охорона громадського порядку і важливих об'єктів;

- Вводиться заборона масових заходів та страйків;

- Допускається примусове вилучення майна у підприємств/громадян;

- Також допускається тимчасова або безповоротна евакуація людей із місць небезпечних для проживання, введення карантину та інших обов'язкових протиепідемічних заходів, введення особливого порядку розподілу їжі і продуктів першої необхідності;

- Зміна режиму роботи підприємств, переорієнтація їх на виробництво необхідної продукції;

- Введення комендантської години;

- Перевірка документів у громадян, а в необхідних випадках - проведення особистого огляду, огляду речей, багажу, вантажів, службових приміщень та житла громадян;

- Заборона призовникам і військовозобов'язаним змінювати місце проживання без відома військкомату.

КМДА, LIGA 20.03.2020 10532 надзвичайна ситуація, коронавирус

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...