Главная » Наш Киев

За ігнорування карантину – кримінальна відповідальність

Сьогодні, 12 березня, в усіх освітніх закладах України розпочався карантин. Що «світить» тим, хто його порушує?

З 12 березня по 3 квітня 2020 року включно в Україні триває трьохтижневий карантин. Він передбачає тимчасове закриття всіх навчальних закладів – шкіл, садочків, закладів вищої освіти, а також дитячих гуртків (спортивні, мистецькі школи). Проте сьогодні стало відомо, що не всі регіони виконали урядове розпорядження. Нагадаємо, що карантин введено відповідно до постанови «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують на відповідальності осіб, які не дотримуються вимог постанови. Про це під час брифінгу заявив Віктор Ляшко – заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України.

Зокрема, відповідаючи на запитання щодо ігнорування карантинних заходів у харківських в закладах освіти, Ляшко зауважив: «Постанова про карантин передбачає, що місцеві органи виконавчої влади мають щодня звітувати МОЗ про стан виконання постанови про карантин. Міністерство охорони здоров’я щодня зводитиме інформацію і передаватиме її Кабміну з певними пропозиціями. Для цього створено спецштаб, який буде працювати цілодобово. Ми разом будемо готувати пропозиції стосовно того, як необхідно реагувати на тих, хто не виконує постанову Кабінету Міністрів. Це 100% буде і адміністративна, і кримінальна відповідальність».

сеть 12.03.2020 10535 карантин

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...