Главная » Мир женщины » Мода и красота » Уход за волосами » Кучеряве волосся: лайфхаки для догляду

Кучеряве волосся: лайфхаки для догляду

Розкішні хвилі, пружні локони та милі спіральки — таке багатство завжди виглядає ефектно. Проте, через пористу структуру волосся схильне до сухості та ламкості. Звідси виникають труднощі з розчісуванням та укладкою. Тому кучері потребують особливого ставлення. 

Лагідно та дбайливо

Саме так треба доглядати за хвилястим та кучерявим волоссям. Незалежно від того, йдеться про жіночу чи чоловічу зачіску, натуральні або фарбовані кучері, важливо дотримуватись певних правил:

  • Акуратне та ретельне миття. Перед процедурою рекомендується добре розчесати пасма — так вони менше заплутуються. Промивати голову бажано два рази, щоб змити залишки стайлінгових та доглядових засобів. Після миття використовуйте пом’якшуючий кондиціонер, який надасть блиску та гладкості.
  • Обережна сушка. Спочатку злегка пройдіться по волоссю рушником, не витираючи, а жамкаючи його долонями. Нанесіть улюблений незмивний засіб та розберіть пасма пальцями або розчешіть. За необхідності додайте стайлінг — крем, мус або гель. Після цього у гру вступають фени — вибирайте лагідний режим, спочатку теплий, а у кінці холодний. Щоб підкреслити завитки, візьміть пасмо в долоню та виконуйте жамкаючі рухи, одночасно направляючи потік повітря. Або ж використовуйте моделі з дифузором — вони ідеальні для кучерів.
  • Збереження вологи. Не досушуйте волосся до кінця. Бажано, аби воно залишалось трохи мокрим і остаточно висохло самостійно. Це дозволить зберегти гладкість. Після такої укладки можна розчесати волосся гребінцем або ж залишити, як є. 
  • Рефреш. Якщо час наступного миття ще не настав, а вам хочеться трохи освіжити зачіску, використовуйте свій звичний незмивний догляд. Нанесіть його жамкаючими рухами на розібране чи розчесане волосся, при цьому можна змочити руки водою або залити її в розпилювач.
  • Температурний режим. Кучеряве волосся сильніше за інше страждає від вигорання на сонці або зимової негоди. Воно стає сухішим та тьмяним. Тому рекомендується ховати кучері під шапку або хустку.

Такий догляд зробить ваше волосся більш слухняним. Він займає більше часу, ніж у випадку з прямими пасмами, але здоров’я та блиск того варті. А щоб зробити beauty-рутину ще ефективнішою, зверніть увагу на «кучерявий метод» — Curly Girl Method.


Корисні нюанси

Миття, зволоження та укладка хвилястої шевелюри дуже залежать від того, як і чим ви користуєтесь. І тут є багато цікавих моментів. Перш за все варто подбати, щоб засоби були натуральними або наближеними до них. Добре, якщо це буде м’який безсульфатний шампунь та догляд без силіконів.

Не менш важливі правильні інструменти та техніка. Різноманіття гребінців та фенів на сайті Алло — це просте рішення, щоб знайти все необхідне. Щітка повинна бути м’якою та з достатньою довжиною щетинок, а фен — мати дифузор та холодний режим. Такі дрібниці додадуть вам зручності та задоволення від процесу укладки.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Кучеряве волосся: лайфхаки для догляду» на Форуме


28.03.2023  2690 волосся

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...