Главная » Дом » Кулинария » Статьи о питании и кулинарии » Піца: що це за страва та чому вона настільки популярна

Піца: що це за страва та чому вона настільки популярна

Італійська кухня широко відома не тільки в Європі, а й за її межами. Серед безлічі кулінарних шедеврів почесне місце займає піца. Таку страву можна зустріти в меню більшості ресторанів та кафе, що говорить про її популярність. Сучасний формат піци – нащадок середньовічних коржів. У ті далекі часи начинка замішувалась безпосередньо з тестом і запікалася. Сьогодні ж тестовий корж виступає як основа, а інші інгредієнти викладаються поверх нього.

Переважна більшість піц – круглі. Але нерідко трапляються страви у форматі квадратів, трикутників, унікальних фігур. Діаметр коржа варіюється в межах від 25 до 60 см. Найбільш поширений варіант – 30-сантиметровий коржик. Товщина тестової основи становить 1,5-2 см. При цьому по колу коржа часто формується окантування у вигляді бортика. Це запобігає розтіканню розплавленого сиру та соусів при запіканні.

Чому піца настільки популярна?

Ця італійська страва – безсумнівно, смачна і поживна. Але практично у будь-якій національній кухні можна знайти не менш гідні шедеври. Однак багато людей бажають замовити доставку піци в Києві, а не іншу їжу. Високий попит її обумовлений низкою чинників:

  • Багата смакова різноманітність. У спеціалізованому закладі можна замовити італійські коржики з начинкою з м'ясних інгредієнтів, морепродуктів, сирів, овочів, фруктів. Також на вибір доступні вегетаріанські та асорті варіанти. При такому розмаїтті кожен бажаючий може підібрати для себе ідеальну страву.
  • Поживність. Піца – калорійна їжа. У її складі є й тестова основа (хліб), і смачна начинка. Одного 30-сантиметрового коржа цілком достатньо, аби повноцінно пообідати двом-трьом людям.
  • Універсальність. Така страва стає вдалим доповненням практично будь-якого столу. Звичайно, якщо меню включає лише шедеври конкретного кулінарного напряму – наприклад, японські суші, роли тощо – італійський коржик не підійде до такої композиції. Але коли йдеться про нетематичний стіл, італійська страва здатна стати родзинкою всього меню.

Приготувати піцу можна самостійно, адже її простий рецепт подужає будь-яка господиня. Але кухонні турботи потребують часу. Та й страва, приготована професійним піцайоло, гарантовано вийде дуже смачною. Ось чому все більше людей воліють замовляти їжу з доставкою в спеціалізованій мережі піцерій «Моnопіца». Розглянемо основні переваги такого рішення.


Аргументи на користь професійного підрядника

Замовлення їжі в цій мережі закладів характеризується важливими перевагами:

  • Різноманітне меню. На вибір представлені різні варіанти піци, десерти, доповнення, напої.
  • Високоякісна їжа. Першосортні продукти, приготування страв на власних кухнях досвідченими піццайолами.
  • Доступні ціни. Вартість піци – на рівні середньоринкових показників. До того ж діють знижки та бонусні пропозиції.
  • Оперативна доставка. Можливість забрати їжу у закладі самостійно або отримати її на вказану адресу. Середній час доставки – 30-60 хвилин.

Несподівано прийшли гості, і треба приготувати закуски? Влаштовуєте романтичний вечір із коханою людиною, пікнік із друзями чи спільний обід із колегами по роботі? Замовлення піци – вдале рішення!

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Піца: що це за страва та чому вона так популярна» на Форуме


29.07.2023  2687 пицца

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...