ГлавнаяПраздникиВыходныеТуры выходного дня » Травневі свята у Києві

Травневі свята у Києві

Київ славиться своєю багатою культовою архітектурою та історичними музеями. Місто переповнене багатьма пам'ятками історії і ніколи не розчаровує своїх відвідувачів.

Саме навесні Київ набуває неймовірного шарму. Затамувавши подих туристи можуть побачити зі схилів Дніпра золотоверхі куполи церкв окутані бузковим цвітом. Церкви та пам'ятники в основному православні. Окрім монастирів і церков, місто має безцінну культурну спадщину для всієї країни та Східної Європи.

Київ – досить велике місто, де є що подивитися, ідеальний час для перебування там – не менше трьох днів. Якщо ви приїхали до Києва перший раз і вас цікавить куди сходити в Києві нижче наведені найбільш відвідувані місця туристами.

Що подивитися в Києві

Софійський собор

Найвідоміша пам'ятка, яку варто побачити в Києві, це, безперечно, Софійський собор. Цей православний храм, крім того, що є найкрасивішим в країні, ще й увійшов до рейтингу найкрасивіших храмів світу. Він є частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Андріївський собор

Ще один красивий православний собор, до якого можна дійти за кілька хвилин від Софійського собору. Він розташований на невеликому пагорбі і добре проглядається з інших районів міста, оскільки домінує зверху.

Золоті ворота

Золоті ворота - це ворота в старе місто і весь історичний центр Києва. На жаль, його зруйнували та перебудували, і сьогодні він зберіг дуже мало від своєї первісної структури. Проте він залишається символом і його однозначно варто додати до того, що варто побачити в Києві.

Михайлівський монастир

Ще одна історичная будівля на пагорбі. Цей монастир був побудований у середньовіччі та кілька разів змінювався та ретушувався. До нього можна дістатися як пішки за короткий час від собору Святої Софії, так і на фунікулері.

Печерська лавра

Її також називають Печерським монастирем, завдяки своїм підземним печерам, це один із найцікавіших комплексів, який варто відвідати в Києві.


Насправді, ви можете потрапити в комплекс, який дійсно гігантський і складається з кількох каплиць, маленьких церков і мальовничих підземних священних печер.

Майдан Незалежності

В Україні Майдан Незалежності - одна з головних і найважливіших площ Києва. Своєю назвою він завдячує тому факту, що тут відбувалися криваві повстання, які мали покласти край тоталітарним режимам. Сьогодні це сучасна площа, де вдень і ввечері збираються і зустрічаються туристи і місцеві жителі.

Київський оперний театр

Як і в кожному українському місті, тут також сильні традиції опери та театру, і, безперечно, не могло не бути гарного міського театру.

На відміну від багатьох європейських театрів, шоу тут дійсно дешеве, і це може бути правильною можливістю скористатися цим. Базове місце в кіосках коштує всього 11 євро.

Володимирський собор

Ще одна величезна православна церква в місті, має незвичайний яскравий колір фасаду - жовтий. Собор можна відвідати безкоштовно і він також розташований дуже близько до Оперного театру.

Де зупинитися в Києві

Київ, як столиця, трохи дорожчий за інші українські міста.

Найкраще зупинитися біля старого міста. Помешкання в центрі дорожче, тому ще однією хорошою альтернативою може бути зупинка на Подолі, щоб витратити трохи менше. У Києві є метро, будь-який готель поблизу станції метро і не надто далеко від центру - хороший вибір. Київське метро дуже зрозуміле, з добре представленими напрямками українською та англійською мовами. Одноразові квитки коштують кілька центів, насправді це найдешевше метро в Європі.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Травневі свята у Києві» на Форуме


26.02.2023  18971 свято, весна, травень

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт:

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...