Главная » Киевский справочник

Театр Колесо

Театр Колесо, киевский справочник для родителей и детей

Посмотреть адрес на электронной карте Киева»

г. Киев, Андреевский спуск, д. 8
425-04-22, 425-05-27
www.koleso.teatr.kiev.ua

28 травня 1988 року Київський театр «Колесо» гостинно відчинив двері глядачам. Очолюваний ідейним натхненником Іриною Кліщевською колектив отримав власне приміщення на Андріївському узвозі, 8. У 19 сторіччі в цьому будинку мешкав подільській ювелір, у 20 – знаходились радянські комуналки. В перевтіленні житлової споруди у театр брали участь всі працівники театру – від монтувальників до акторів. Сьогодні театр „Колесо” є невід’ємною частиною культурного життя Києва, улюбленим місцем відпочинку не тільки киян, а й численних гостей столиці. Репертуар театру налічує 30 постановок. Серед них як класична українська („Шантрапа” П.Саксаганського) та світова драматургія („Дама-примара” П.Кальдерона, „Місяць на селі” І.Тургенєва), так й твори сучасних письменників („Емма” Я.Стельмаха за романом Г.Флобера, „Портрет планети” Ф.Дюрренматта, „OFF Кордон” К.Ілієва, «Terra incоgnita” Г.Джеймс), фольклорно-етнографічні („Вечорниці” Н.Жилінської та І.Кліщевської, „У Києві, на Подолі...”), авангардні („Каспар” та „Скандал з публікою” П.Хандке, „Жінки Моцарта” Ф.Міттерера) й традиційні вистави („Гра на клавесині” Я.Стельмаха, „Азалія” І.Жаміака, „Міріам” О.Юрьєва). В театрі представлені майже всі відомі жанри: драма, комедія, детектив, мелодрама, фарс, моно вистава, трагікомедія.

В „Колесі” існує два сценічних майданчика. Основний, на 70-місць, розташований на другому поверсі театру. Така камерність приголомшує тих, хто вперше опиняється в театрі, оскільки актори перебувають на відстані витягнутої руки, глядачі стають свідками найпотаємніших процесів, які відбуваються на кону. Другою сценою в „Колесі” вважають кафе театру. На першому поверсі в домашній атмосфері проходять вистави, які змушують глядачів відчути себе безпосередніми учасниками вистави („Пристрасті дому пана Г.-П.” О.Пчілки, «Любити, палати та бути таким, як раніше…» Ж.Беранже).

У 2008 році театрові присуджено статус Академічного. Тепер ми називаємо сбе «Київський академічний театр «КОЛЕСО». Того ж таки року , розширивши свій сценічний простір, ми відкрили ТВОРЧУ ВІТАЛЬНЮ. За цей час авторами вечорів були Народна артистка України Раїса Недашківська, головний редактор журналу «Дніпро» Микола Луків, головний редактор журналу «Театрально-концертний Київ» Людмила Жиліна, заслужений діяч мистецтв, професор Валентина Заболотна, заслужений художник України Сергій Московченко, відбулися вистави, присвячені Олександру Вертинському, Марині Цвітаєвій тощо. Трупа театру складається з 16 професійних акторів стільки же працюють за запрошенням. Серед них є й ті, хто прийшов в театр майже 20 років тому: Валентина Бойко, Галина Зражевська, Олег Лепенець, Олександр Бірюков та Вадим Лялько, й звичайно, людина, яка протягом цих років натхненно керує колективом – заслужена артистка України Ірина Кліщевська.

У 2008 році театр організував та провів І Міжнародний театральний фестиваль «ПОДІЯ». Більше ніж за двадцятирічну історію існування театр брав участь у великій кількості фестивалів та проектів, побувавши в різних країнах світу Англії, США, Румунії, Франції, Польщі, Албанії, Швеції, Югославії, Болгарії, Росії, Білорусі, Турції, Македонії та багато інших.

Автор: Валентина
Дата добавления: 2009-10-20
Просмотров: 19383
Место найдено по ключевым словам: Театр Колесо, киевский справочник для родителей и детей

   

Комментарии

Автор: Сара
Дата: 07.02.2012 12:41
Оценка: 10
Возраст ребенка в период посещения:

Что понравилось: Спасибо актерам и режиссерам театра "Колесо"!!!Побольше бы таких театров!!!!Вы лучшие!!
Что не понравилось:

Автор: Олена
Дата: 07.02.2012 15:48
Оценка: 10
Возраст ребенка в период посещения: 9

Что понравилось: Дивились з сином виставу "Зоряний хлопчик". Невеличкий зал. Дітей, якщо вже в адекватному віці(школярі) саджають в перші ряди (якщо ви хочете сидіти поруч з дитиною, ніхто не відмовляє.На сцені разом із дорослими грають діти (приблизно 10-12 років). Думаю, що останнє підкорило мого малого найбільше. Сама вистава чуйна, світла, на відміну від кіно (з жахом очікувала, що вистава буде такою ж смурною). Одним з плюсів є маленька зала. Все поруч, добре видно, добре чутно. Нам сподобалось
Что не понравилось: Лише одна вистава для дітей. Хотілося б ще.

Автор: ирина
Дата: 05.03.2012 12:57
Оценка: 10
Возраст ребенка в период посещения: 5

Что понравилось: Спектакль "Звездный мальчик" - замечательный. Вчера были с дочкой. В театр ходим с ней регулярно. Ей очень понравилось! Машуня хлопала в конце с большим воодушевлением. Просит еще раз сводить!
Что не понравилось: действительно, маловат детский репертуар...

Добавить Ваш комментарий:

Введите сумму чисел с картинки

киевский семейный портал сайт для родителей и детей

загрузка...