Главная » Малыши от 1 до 3 лет » Здоровье » Статьи о детском здоровье до 3 лет » Дитяча кишкова флора: користь пробіотиків для дітей

Дитяча кишкова флора: користь пробіотиків для дітей

Ваші діти часто хворіють? Чи регулярно скаржаться на болі в животі? Активні учасники імунної системи, пробіотики можуть цілюще впливати на здоров'я малюка. Але які реальні переваги пробіотиків для дітей? 

Пробіотики та кишкова флора

Пробіотики є живими мікроорганізмами, вони складають травну мікробіоту як дітей, так і дорослих, й активно беруть участь в роботі імунітету, створюючи багату та складну екосистему. Об’єднуючи молочнокислі закваски та корисні дріжджі, пробіотики об’єднують у кілька великих родин: біфідобактерії, лактобактерії, лактококи, стрептококи та сахароміцети.

Від народження і протягом усього нашого життя кишкова флора, інша назва мікробіоти, утворює природний захисний бар'єр проти алергенів, мікробів і вірусів, які викликають хвороби та різні незручності. Він також сприяє хорошому засвоєнню поживних речовин, що надходять з їжею, і полегшує травлення.

Роль кишкової мікробіоти у дітей

Більшість дітей особливо схильні до впливу патогенних мікроорганізмів, відповідальних за бактеріальні та вірусні інфекції. У няні, у дитячому садку, у школі, у парку вони стикаються з різноманітними мікробами та потенційно алергенними частинками, які вони збирають на своїх маленьких ручках протягом дня. Ручках, які вони швиденько засунули в рот.

Ось тут проявляється користь пробіотиків для дітей. Обмежуючи проникнення вірусів, мікробів і алергенів в організм дитини, вони допомагають зменшити появу багатьох незручностей, серед яких:

  • Захворювання алергічного походження: екзема, атопічний дерматит;
  • ЛОР-інфекції: риніт, застуда, бронхіт, отит, ангіна;
  • Інфекції органів травлення: гастроентерит, ротавірусна інфекція;
  • Порушення транзиту: запор, діарея, здуття живота, метеоризм.

У немовлят деякі штами пробіотиків виявилися ефективними проти незрозумілого дитячого плачу, більш відомого як коліки. Деякі з них, здається, також позитивно впливають на непереносимість білків коров’ячого молока. У всіх випадках пробіотики для дітей сприяють кращому росту, засвоєнню поживних речовин і допомагають травній системі дитини краще перетравлювати певні молекули, наприклад, лактозу.


Надайте дітям усі переваги пробіотиків

На відміну від дорослих, травна система немовлят і дітей незріла. Легко виведена з рівноваги мікрофлора тонкої кишки, товстої кишки та ротової порожнини ще не досягла свого повного потенціалу. У випадку з немовлятами, які перебувають на грудному вигодовуванні, це не становить великої проблеми, оскільки вони використовують переваги імунного захисту матері. Але після того, як їх відлучають від грудей або годують дитячими сумішами, їхні захисні сили дещо знижуються.

Крім того, склад кишкової флори дитини може бути порушений зовнішніми подіями, такими як інфекційна патологія або після прийому антибіотиків. Щоб зміцнити мікробіоту та надати дітям усі переваги пробіотиків, подумайте про те, щоб давати їм продукти, багаті молочнокислими ферментами, такі як йогурти або певні сири. Інші продукти, менш зручні для дітей, також містять корисні бактерії, наприклад, квашена капуста або ферментовані напої, такі як кефір.

Якщо ваші малюки не люблять молочні продукти, ви також можете використовувати харчові добавки. Вживані як ліки у формі капсул або порошку, вони легко збагачують свою кишкову флору і таким чином краще протистоять інфекціям, особливо на початку навчального року.

Вони також мають перевагу в тому, що вони можуть вибрати найбільш ефективні штами для дитячої флори, зокрема: Bifidobacterium Infantis, Lactobacillus Rhamnosus, Lactobacillus Acidophilus, L. Reuteri або Saccharomyces Boulardii. Для досягнення оптимальних результатів вибирайте харчові добавки, що містять щонайменше 10 мільярдів пробіотиків на дозу.

Як бачите, переваги пробіотиків для дітей численні. Щодня вони можуть полегшити багато недуг і допомогти запобігти різним інфекціям. Не соромтеся пропонувати своїм дітям найкращі пробіотики, які ви знайдете в інтернет-магазині Фітомаркет!

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Користь пробіотиків для дітей, влив на імунітет та здоров'я ШКТ» на Форуме


25.02.2023  2681 кишкова флора, пробіотики

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...