Главная » Дом » Кулинария » Секреты вкусных блюд » 5 найкращих способів зробити деруни смачнішими та кориснішими

5 найкращих способів зробити деруни смачнішими та кориснішими

5 найкращих способів зробити деруни смачнішими та кориснішими

Деруни — це відома усім страва, яку кожен готує по-своєму. Здавалось би, простий та перевірений поколіннями рецепт оладок з картоплі не залишає місця для кулінарних фантазій. Але насправді це не так. Існує чимало варіацій рецептів дерунів — і з м’ясом, і з грибами, і з капустою та морквою.

Також смак та особливості страви багато в чому залежать від способу підготовки та обробки інгредієнтів. Пропонуємо п’ять варіантів, які допоможуть зробити звичайні деруни більш вишуканими для гурманів, кориснішими для діток та безпечнішими для матусь, які стежать за фігурою.

Спосіб №1. Додайте зелень

Зелень дуже корисна, і всі про це знають. Та далеко не всі дорослі, а, тим більше, діти згодні із задоволенням поїдати кріп, петрушку та зелену цибулю цілими пучками. Ось і доводиться йти на хитрощі, доповнюючи зеленню різні страви. У дерунах вона точно не буде зайвою, і додасть не лише користі, а й смаку та кольору.

До традиційного рецепту найкраще додавати кріп: його потрібно дрібно нарізати. Якщо деруни готуються з молодої картоплі, можна використати зелену цибулю.

Спосіб №2. Альтернатива сковорідці

Зазвичай деруни підсмажуються до золотистої скоринки. Але з різних причин не всі можуть собі дозволити ласувати такою стравою. Якщо ви відмовляєте собі у дерунах через те, що не хочете вживати дуже жирної та засмаженої їжі, вихід є. Перш за все, можна лише трохи підсмажити картопляні оладки, а потім викласти їх у форму, додати овочеву підливу та запекти у духовці. Також можна готувати їх без жиру в аерогрилі, мультиварці чи навіть пароварці (хоча останній варіант на любителя).

Спосіб №3. Незвичні інгредієнти


Звісно, деруни готуються з картоплі, але іноді можна й експериментувати. Тим, хто хоче отримати максимум користі, цілком можливо замінити основний компонент іншими овочами, приготувавши деруни з капусти та моркви або навіть із цукіні та селери. Це також дуже смачно. Поставивши перед родиною увечері тарілку з дерунами, ви здивуєтеся, скільки овочів за раз можуть з’їсти домашні. До того ж, із задоволенням.

Спосіб №4. Пікантні нотки

Хочете зробити звичайні деруни інакшими? Це просто! Подрібніть трохи часнику і додайте в тісто. Апетитний аромат та пікантний присмак допоможуть оцінити страву по-новому. Дуже добре поєднується з дерунами відома приправа куркума. До речі, вона допоможе зробити яскравим не лише смак, а й колір. З нею навіть не дуже засмажені деруни виглядатимуть рум’яними. Цікавих ноток додасть базилік (як звичайний, так і лимонний). У деяких рецептах дерунів пропонується додавати м’яту.

Спосіб №5. Приготуйте правильний соус

Деруни без соусу — як сало без хліба. Від того, що саме ви збираєтеся подати до хрустких оладок з картоплі, багато в чому залежить і смак, і користь, і калорійність. Чого точно не повинно бути на тарілці, так це магазинного майонезу. У крайньому випадку замініть його домашнім, приготованим власноруч, а ще краще — нежирним йогуртом чи сметаною. Також можна взяти дві частини сметани та одну — домашнього сиру (його треба добре перетерти).

До основи можна додати часник, зелень, червоний перець або обсмажені шампіньйони з цибулею.

Також під час приготування треба пам’ятати, що смак залежить навіть від того, яка тертка застосовувалася для подрібнення. Якщо вона була з великими отворами, страва буде нагадувати смажену картоплю, а якщо з дрібними — смак буде більш традиційним.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «5 найкращих способів зробити деруни смачнішими та кориснішими» на Форуме

Раков Геннадий
04.11.2015  2682 деруны, кулинарные секреты

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...