Главная » Детский сайт » Деткам от 3 до 7 лет » Лучшие книги дошкольникам » Барбара Рід і її диво-ілюстрації з пластиліну (огляд)

   

Барбара Рід і її диво-ілюстрації з пластиліну (огляд)

Барбара Рід і її диво-ілюстрації з пластиліну

Якщо ви бажаєте долучити свою дитину до прекрасного, то вам вкрай необхідно запропонувати їй книги канадської письменниці Барбари Рід (Barbara Reid). Все в книгах авторки спонукає до споглядання мистецтва. Адже ілюстрації в них створені із пластиліну! Ілюстрації до своїх творів також власноруч виробляє Барбара Рід. В них майстерно поєднується стиль кольорів і текстура, а для більшого засвоєння дітьми зображеного Барбара вдало підбирає тексти. Вона напрочуд тонко розуміє, що саме потрібно малюкам, бо в дитинстві мріяла бути письменником. Але доля склалась так, що коли підросла, вирішила вступити в художній коледж, малювати їй теж подобалось. Врешті Барбара поєднала ці дві професії і почала писати книги для дітей та ілюструвати їх.

Ще в коледжі вона експериментувала з пластиліном, тому й обрала для своєї першої книжки малюнки з пластиліну. І саме цей неординарний крок зробив її відомою після першої ж книжки. Щоправда, вона тоді виступила лише ілюстратором. Книга називалась «Новонароджене теля», а її автором була Едіт Ньюлін Чейз. Згодом книжка була номінована на Canada Council Prize of Illistration.

Від 1980 року в Барбари Рід назбиралось чимало престижних премій за ілюстрації. А її книги були перекладені іншими мовами і виходили великими тиражами в багатьох країнах. Наприклад, в Канаді, Америці, Австралії, Новій Зеландії, Голландії, Фінляндії, Норвегії, Китаї, Німеччині, Бразилії, Кореї, Таїланді й, нарешті, у 2015 році в Україні.

Опублікували книги Барбари Рід у тернопільському видавництві «Навчальна книга Богдан». Це серія про маленьку дівчинку Зою та її прогулянки в різні пори року. Вони так і називаються «Осінній день Зої», «Зимовий день Зої», «Весняний день Зої», «Літній день Зої». У них йдеться про те, що Зоя робить на прогулянках восени, взимку, навесні та влітку. Так, влітку дівчинка купається в басейні, навесні - гуляє під дощем, взимку - катається на санчатах, восени - годує білченя тощо.

Але найцінніше в цих книгах - об’ємні ілюстрації ручної роботи, які виготовлені з пластиліну. Це справжній витвір мистецтва! І завдяки цим ілюстраціям діти не тільки розвивають свій естетичний смак, а й мають стимул до створення таких самих картинок з пластиліну! Не дарма серія книг про Зою стала переможцем книжкової Премії містера Крісті за ілюстрації.


Автор: видавництво "НК - Богдан"
Дата добавления: 12.11.2015
Просмотров: 3270
Книга найдена по ключевым словам: Барбара Рід, детские сказки, пластилин

Система Orphus

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ ПО ТЕМЕ:

НОВОЕ НА ПОРТАЛЕ:

• Перші рими: книги з віршами для малюків
• Книга "Ходячий замок" (обзор)
• Настольная игра Angry Birds своими руками
• Настольная игра "Домики" (скачать)
• Книжечка "Кубик на кубик" (читать онлайн)

Комментарии

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...