Главная » Киевский справочник

Национальный дворец Украина

Национальный дворец Украина, киевский справочник для родителей и детей

Посмотреть адрес на электронной карте Киева»

г. Киев, ул. Большая Васильковская, д. 103
247-23-16, 247-24-76
palace-ukraina.kiev.ua

В квітні 1970 року відбулося урочисте відкриття найбільшого центру культури та мистецтв, який отримав назву нашої держави - Національного палацу "Україна". Унікальна архітектурна споруда Палацу спроектована творчою групою архітекторів П.Н.Жилицького та І.Г. Вайнера, під керівництвом автора проекту заслуженого архітектора УРСР Є.О. Маринченко. З проектування та спорудження Палацу, архітектори були удостоєні Державної премії України імені Т.Г. Шевченка.
Палац збудований в формі трапеції та вміщує понад 300 приміщень, різних за величиною та функціональним призначенням .
Його розміри:
50х80х90 м,
висота: 28 м
об’єм: 152 тис. м3
За період існування у Палаці проходили загальнодержавні та міжнародні громадсько-політичні заходи, мета яких полягала у сприянні державній політики у галузі культури та мистецтва, розширенні зв’язків з зарубіжними країнами та міжнародними організаціями , а саме:
засідання Європейського Банку Реконструкції та Розвитку;
інавгурація Президентів України;
урочистості, присвячені 2000-літтю Різдва Христового;
загальнонаціональний форум єднання демократичних сил України „Злагода”;
святкування Дня Незалежності України та багато інших знаменних подій;
Відіграючи велику роль у громадсько-політичному та мистецькому житті країни, Палац дістав загальне визнання не лише киян, але й багаточислених гостей столиці та нашої країни. З часу відкриття Палацу, на його сцені виступало багато видатних українських та всесвітньо відомих виконавців, зокрема - Д.Гнатюк, А. Солов"яненко, Є. Мірошниченко, С. Ротару, М. Мозговий, Н. Яремчук, Хуліо Іглесіас, Енріке Іглесіас, Монсеррат Кабальє, Патриція Каас, Браян Адамс, Джо Коккер, Хосе Каррерас, Тото Кутуньо, Стінг, Лучано Паваротті та багато інших, а також художніх колективів.
Після капітального ремонту у 1996 році Національний палац "Україна" прикрасили інші приміщення: великий банкетний зал площею 110 кв. м , прес-центр, оснащений найсучаснішим технічним обладнанням (конференц система, обладнання синхронного перекладу, мультимедійні проектори, екрани, DVD програвачі, відеомікшерний пульт,), зал для переговорів.
В квітні 1998 року Палацу надали статусу "Національний".
З призначенням Миколи Мозгового на посаду Генерального директора, в Національному палаці "Україна" відбувається ряд змін - "протягом останніх років Палац обмежував свою діяльність орендними взаєминами з тими, хто виступав на головній сцені держави, тому відтепер ми збираємося створювати концертну організацію з власною режисерсько-художньою частиною " - заявив Микола Петрович.

Автор: Валентина
Дата добавления: 2009-10-20
Просмотров: 19375
Место найдено по ключевым словам: Национальный дворец Украина, киевский справочник для родителей и детей

   

Комментарии

Добавить Ваш комментарий:

Введите сумму чисел с картинки

киевский семейный портал сайт для родителей и детей

загрузка...