Главная » Дом » Домашнее хозяйство » Статьи про ремонт и интерьер » Які тканини обрати для пошиття підковдри?

Які тканини обрати для пошиття підковдри?

Ви хочете спати під приємною м’якою тканиною для підковдри і не знаєте який текстиль краще вибрати? Навіть на міцному дерев’яному ліжку ви, природно, вважаєте за краще використовувати класну постільну білизну, щоб було приємно і м’яко. Звичайно, у вас є вибір бавовни, яка є найважливішим природним матеріалом для цього. Але чи знаєте ви, що бавовна також буває у всіх варіантах? Навіть фланель є її варіацією. Ми перерахуємо для вас різні тканини, щоб ви могли вибрати найм’якший матеріал для підковдри.

Вишукані матеріали, на які варто звернути увагу

З усім вибором матеріалів для підодіяльника це може бути досить важко. Ми перерахуємо для вас варіанти, щоб ви могли вибрати найбільш приємну м’яку тканину:

  • Бавовна;
  • Фланель;
  • Білизна;
  • Бавовняний сатин;
  • бавовняний перкаль;
  • Змішана бавовна (полікоттон);
  • Мікроперкаль (мікрофібра);
  • Саржа.

Чудові переваги бавовни

Бавовняна підковдра є найпопулярнішим вибором, але не обов’язково найм’якшим. Тканина добре підходить для чохлів. Він часто використовується, тому ви платите за нього низьку ціну. Звертайте увагу на якість бавовни. Чим більше пряжі використовується, тканина стає тоншою на дотик і кращою якістю. У більшості випадків це пов'язано з ціною покриття. Порада: великою перевагою бавовни є те, що вона також буде відносно прохолодною в теплі місяці. З іншого боку, матеріал може здаватися дещо шорстким, тому це неприємний м’який матеріал як підодіяльник для вашого дерев’яного ліжка.

Що стосовно фланелі та льону?

Фланель дуже м’яка на дотик, тому в цьому випадку це кращий вибір, ніж бавовна. Принаймні, ніж оригінальна бавовна. Фланель теж бавовна, хоча в деяких випадках це шерсть. Йдеться про специфічне переплетення матеріалу, яке призводить до фланелі. Це стосується полотняного або саржевого переплетення. Одна або дві сторони матеріалу злегка шорсткі. В результаті він стане м’якшим. Порада: майте на увазі, що фланель зазвичай буде трохи теплішою. Тканина нагрівається на тілі, тому з неї шиють багато піжам.

Льон приємний і повітряний, тому добре підходить для теплих (літніх) днів. Сама тканина має природний і невимушений вигляд. Крім того, це дуже надійний вибір, яким можна продовжувати користуватися протягом тривалого часу. Загалом льон на дотик трохи м’якший, ніж бавовна. Майте на увазі, що зазвичай він не такий м’який, як, скажімо, фланель, якщо це те, що вам конкретно потрібно.


Привабливий сатин…

Найгладкіша тканина для підодіяльника - мабуть (бавовняний) сатин. Це розкішна і гладка тканина, під якою багато хто добре спить. Спосіб плетіння забезпечує блиск і розкішне покриття, а також м'яке відчуття. Сам по собі сатин не є тканиною, тому що назва походить від французького сатин. Він являє собою блискучу шовкову тканину. Це пов’язано з прекрасним зовнішнім виглядом матеріалу, який також дуже м’який на дотик і тому добре підходить для комфортного сну. Порада: деяким людям доведеться звикнути до цієї тканини, тому що вона може бути трохи слизькою.

Найкращі переваги бавовни

Перкаль бавовни близький до гладких тканин, таких як атлас. Це дуже якісна бавовна, яка виткана особливим способом. Якість вища, ніж у звичайної бавовни та сатину. Тканина не така м'яка і гладка, як атлас, і про розкішний блиск не йдеться. Однак це дуже якісний матеріал, який чудово підходить для того, щоб зробити ліжко гарним.

Змішана бавовна або полікоттон все частіше використовується для виготовлення підодіяльників. Як правило, це композиція бавовни з поліестером. Обидва разом забезпечують якість, яка є десь між якістю бавовни та мікроперкалю або мікроволокна. Це не дуже м’яка тканина, що робить її менш підходящим вибором, якщо ви її шукаєте.

Мікроперкаль (мікрофібра)

Мікроперкаль - це штучний і синтетичний варіант бавовни. Матеріал має такі ж властивості, як і бавовна. Великою перевагою цього є нижча ціна, щоб зробити ліжко економнішим способом. Їх ще називають мікрофібра і мікроперкаль. У всіх випадках це синтетична тканина, тому вона може бути трохи теплішою. Матеріал дуже гладкий для деяких людей, тому він може бути м’яким на дотик. Саржа бавовна виготовляється саржевим переплетенням. З цією тканиною для підодіяльника це призводить до діагональної смуги через матеріал.

С удовольствием разместим Ваши статьи и материалы с указанием авторства. Ждем их на почту Late-maestro@ukr.net

Обсудить «Які тканини обрати для пошиття підковдри?» на Форуме


19.10.2022  2698 півковдра, ковдра, одеяло

Система Orphus
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...