Главная » Наш Киев

Як перевірити Мак на наявність помилок? Режим діагностики MacBook

Будь-який комп'ютер Apple може виконати перевірку апаратного забезпечення «з коробки», для цього в системі передбачена програма діагностики MacBook. Нижче спеціалісти магазину вживаних Apple «ЯК НОВИЙ» розповідають, як здійснити програму діагностики макбук. Інструкція підходить для будь яких «яблучних» ноутбуків, зокрема, Macbook Pro 13 бу

Навіщо потрібний режим діагностики MacBook Apple Hardware Test 

Для того, щоб протестувати і розпізнати проблеми внутрішніх апаратних компонентів комп'ютера, таких як материнська плата, пам'ять і пристрої бездротового зв'язку. 

Як запустити режим діагностики MacBook 

Кожен користувач MacBook може виконати самостійну діагностику комп'ютера з появою несправності: усе, що потрібно - запустити програмну діагностику пристрою. Звичайно, такий варіант не замінить повноцінної сервісної діагностики, але уточнити причини несправності або діагностику з метою профілактики зможе будь який користувач MacBook. 

Як працює режим діагностики MacBook 

Незважаючи на складність, всю роботу з локалізації несправності система бере на себе, в той час як користувачеві залишається лише скористатися отриманим результатом. 

Отже, щоб виконати діагностику MacBook, необхідно: 

  • вимкнути периферійні пристрої – перед початком перевірки варто звільнити всі наявні інтерфейси, оскільки наявність периферійного пристрою може спричинити помилку під час виконання програмної діагностики macbook. Але можете залишити зовнішню клавіатуру, мишу та зовнішній монітор;
  • переконатися, що комп'ютер підключено до мережі (це пов'язано з тим, що Apple Hardware Test на нових релізах macOS (починаючи з OS X 10.7) вимагає наявності додаткових файлів, завантаження яких здійснюється з мережі або з диска) і знаходиться на рівній поверхні. Під час проведення програмної діагностики macbook буде виконана перевірка кулерів, і якщо отвори системи охолодження будуть закриті, це може перешкодити проведенню діагностики. 

Щоб виконати програмну діагностику системи MacBook, необхідно повністю вимкнути комп'ютер, натиснути на клавішу живлення та затиснути кнопку D в момент завантаження. Коли на екрані з'явиться вікно привітання, клавішу потрібно відпустити. З цього моменту користувач може обрати між прискореною та повною діагностикою системи. Щоб провести повну діагностику, слід поставити галочку навпроти пункту «Виконати розширений тест». Після закінчення програмної діагностики користувач зможе побачити результати та коди можливих несправностей.

За відсутності миші знадобляться такі шорткати: 

  • Option (⌥) + D: запустити діагностику з інтернетом;
  • Command (⌘) + G: розпочати операцію;
  • Command (⌘) + L: відобразити список мов;
  • Command (⌘) + R: запустити тест заново;
  • S: вимкнення;
  • R: перезавантаження. 

Частина поломок, пов'язаних з несправністю периферійних елементів системи (несправність АКБ (на деяких моделях), накопичувача, приводу), можна усунути самостійно, однак в окремих випадках вирішення проблеми потребує всебічного сервісного обслуговування. 

Якщо потрібен надійний «яблучний» ноутбук за не всі гроші світу, і у вас немає часу займатись всілякими діагностиками, хорошим варіантом стане Macbook Pro 13 бу. Фахівці магазину «ЯК НОВИЙ» вже перевірити всі компоненти системи, їх функціональність та робочий потенціал. Отже, пристрої з асортименту працюють злагоджено, що підтверджується гарантією. А зовнішній вигляд майже як новий. При цьому ціна на макбуки бу значно менша.

07.01.2024 10554

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...