Главная » Наш Киев

Чи варто оновлювати операційну систему на комп'ютері

Оновлення операційної системи Windows - сервісна дія, якої частенько вимагає від користувача комп’ютер. Існують цілком протилежні думки щодо того, чи потрібно встановлювати ці оновлення.

Фахівці з комп'ютерної безпеки сходяться в думці: якщо ви використовуєте комп’ютер для будь-яких платежів чи інших важливих дій - оновлення подбають про вашу безпеку. Тож, якщо ви з комп’ютера платите комуналку, граєте в pm казино, чи заходите в онлайн кабінет банку - не ігноруйте оновлення.

Чому взагалі стоїть питання - оновлювати чи ні?

Якщо ви запитаєте про оновлення американського чи європейського користувача Windows - він не зрозуміє питання. Система вимагає оновлення - а отже, необхідно її оновити. Творцям програмного забезпечення видніше, що потрібно для роботи їх продукту.

В Україні раніше більшість користувачів встановлювали собі піратську версію Windows. Операційна система була зламувалася таким чином, щоб заблокувати їй будь-які спроби звернутися до Microsoft. 

Включаючи оновлення. Адже після них з’являвся напис використання неліцензійної системи. А через кілька днів Віндовс міг взагалі перестати запускатися.  

Тобто, оновлення вимикалися не через їх користь чи шкоду - а просто щоб не заважати працювати на піратській Вінді. Це створило у голові недосвідченого користувача упередження стосовно оновлень. Багатьом людям здається, що це якась шкідлива функція, яку краще відключити одразу.

Сьогодні все більше українців обирають ліцензійну Вінду, якій жодні оновлення не страшні. І навіть піратські збірки отримали доступ до оновлень після акції Microsoft з оновлення будь-якої версії системи до легальної Windows 10.

Також, всі оновлення повністю безкоштовні. Якщо не заборонити їх - система самостійно завантажує оновлення та питає про їх установку. 

Навіщо потрібні оновлення Microsoft Windows

Всі оновлення Віндовс варто встановлювати - і робити це вчасно. Переваги своєчасних оновлень стають зрозумілі, якщо просто почитати, навіщо ж система оновлюється. 

  1. Щоб закрити “дірки” у системі, через які на неї можуть вплинути віруси. 

Хакери постійно придумують нові віруси, щоб виманювати гроші в інтернет-користувачів. Від деяких з них захищає антивірус. Проте, найстрашніші віруси - ті, які користуються слабкостями операційної системи. Вони можуть повністю вимкнути доступ користувача до комп’ютера, замаскувавшись під системний процес.

Відомі одразу кілька хвиль хакерських нападів на комп’ютери через “дірки” у Windows. Після чого всі дані шифрувалися, а користувач мав переказувати велику суму в крипті, щоб знову отримати до них доступ.  

  1. Щоб прискорити роботу деяких процесів.

Технології не стоять на місці. З кожним роком, швидкість роботи різних програм та процесів покращується. Наприклад, останній “скачок” у швидкості пов'язаний з використанням у всіх сферах можливостей штучного інтелекту - AI.
Тож, оновлення часто містять покращення вже існуючих функцій. Встановлюючи їх, користувач отримує швидшу систему, працювати в якій більш комфортно.

  1. Щоб дати користувачеві нові можливості.

І, нарешті, оновлення можуть мстити доступ до нових функцій у системі, яких у ній раніше не було. Зазвичай, такі новинки не обов’язкові. Але приємні для користувача.

24.10.2023 10574

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...