Главная » Наш Киев

Банани: екзотика, що стала звичною

Прибувши з теплих країв, банани швидко стали одними з найбільш популярних фруктів. Витягнуті плоди походять з Південно-Східної Азії, де вони вільно ростуть на пальмах, довжина листя яких може сягати 2,5 м. З цих рослин також виробляють борошно та навіть папір, але в усьому світі найбільше цінуються плоди. І хоча вони ростуть за тисячі кілометрів від нас, купити банани можна в будь-якому магазині або супермаркеті. Та мало хто знає, що навіть такі зрозумілі й звичні плоди потрібно вміти вибирати. 

Як вибрати найкращі банани?

В природі банани ростуть великими гронами на 5-20 ярусів. В супермаркетах ми зазвичай бачимо їх саме в ярусах, розділеними приблизно по дюжині. Щоб витримати дорогу, вони були зібрані зеленими та дозрівали безпосередньо під час транспортування або на складах магазину. Дикі сорти в нас вважають екзотичними, візуально вони коротші та мають більше насіння. Більшою популярністю користується сорт Кавендіш, плоди якого сягають 20-25 сантиметрів і мають яскравий колір.

Щоб вибрати найкращі та найсолодші фрукти, треба звернути увагу на:

  • шкірку — вона має бути щільною та матовою, у перерослих плодів вона ледь зморшкувата;
  • колір — стиглі банани мають рівномірний жовтий колір, але для зберігання можна вибрати і зеленуваті плоди, вони без проблем достигнуть вдома;
  • чорні цятки — є нормальним явищем для багатьох сортів і вказують на зрілість фрукта.

Купуючи банани дітям, варто бути особливо пильними та прискіпливими. Краще користуватися глобальними мережами супермаркетів, такими як Novus, де проводиться постійний моніторинг продукції на полицях, а також розроблено високі вимоги до постачальників.

Правильне зберігання

Аби ласувати бананами протягом тижня, не достатньо просто вибрати красиві фрукти в магазині. Від неправильного зберігання навіть найкращі плоди почорніють за день. Щоб цього не сталося, їх варто зберігати в прохолодному та темному місці, без доступу вологи. Ним може стати холодильник. Бажано класти фрукти в паперовий пакет, який не допустить утворення конденсату. Так банани можуть зберігатися протягом тижня, доки не перезріють. Більш тривале зберігання (до 2 місяців) дає заморожування, для якого плоди треба попередньо очистити від шкірки та порізати.

Для багатьох банани є улюбленими фруктами, смак яких знайомий з дитинства. Це корисний перекус, а також елемент фруктових салатів і десертів, через що їх нерідко купують з запасом. Правильне зберігання допоможе ласувати фруктами тижнями та навіть місяцями, без шкоди для смаку та користі.

23.03.2023 10539 банан, фрукт

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...