Главная » Наш Киев

У Києві тестують систему оплати банківськими картками у наземному транспорті

У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду банківськими картками у наземному транспорті. Про це заявив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленичповідомляє пресслужба відомства.

«Система проходить останні випробування у закритому режимі. Валідатори отримали всі необхідні налаштування, а АСОП була інтегрована з банківською системою», — заявив Оленич.

Коли запустять систему

У жовтні у столиці скористатися оплатою карткою зможуть усі пасажири муніципального транспорту.

Для оплати проїзду достатньо буде додати банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Щоб підтвердити оплату проїзду контролеру, необхідно буде сказати останні 4 цифри своєї карти. Так транзакцію можна буде знайти та ідентифікувати у системі. Або ж показати списання у будь-якому банківському додатку.

Адаптація картки киянина

Карту киянина адаптували під новий функціонал валідаторів, які автоматично перевірятимуть, чи прив’язана до карти пільга. Якщо ні — шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайної банківської картки.

Оплата через міський додаток «Київ Цифровий» також працюватиме. У додатку, як і раніше, можна буде поповнювати транспортні карти, купувати проїзні та разові QR-квитки.

11.09.2022 10538 транспорт

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...