Главная » Наш Киев

Щасливі хвилини дитинства на довгу пам'ять

Дитинство – прекрасний період у житті кожної людини, але, на жаль, він пролітає так швидко. Це маленька країна щастя, у якій головну роль грає сім'я, любов рідних та близьких людей. С першого дня народження і до повноліття батьки турбуються про своїх дітей, йдуть поряд стежками пізнання добра і зла, злетів і падінь, розчарувань і невимовного щастя. Коли діти виростають, на згадку залишаються відео записи, світлини про події дитинства, подивившись які, можна знову поринути у ті далекі часи. То не потрібно гаяти час і з перших днів народження малюка фотографувати неповторні хвилини ….А можна навіть зробити це професійно, ось тут: https://frontpage.com.ua/portfolios/child-photo/. Фронтпейдж пропонує вигідні умови проведення фотосесії.

Дитяча фотосесія – що це

Фотосесія – це творча робота фотографа, візажиста, перукаря в спеціальному залі, прокат (за бажанням) дитячої одежі та друк знімків. Але дітей можна фотографувати скрізь: як у студії, так і вдома, на вулицях міста чи на природі. Головна умова – уміти їх зацікавити, наприклад, перетворити підготовку та саму зйомку на захоплюючу гру.

Зазвичай, це може зробити людина підготовлена, а отже – професіонал. Хоча кожен наразі може придбати високотехнологічне професійне обладнання для фотографування і зробити якісні світлини. Але фотомитець працює по-іншому: він намагається створити атмосферу, у якій людина чи дитина не помічає, що її фотографують. У цій атмосфері важлива кожна деталь, кожен промінчик світла і «той живий непідробний момент», який зможе «вловити» тільки досвідчений майстер фотографії. Тобто, просто натискати на «пуск» фотокамери – замало.

Щодо місця фотографування

Кожне місце має свої особливості проведення фотозйомки дітей. До прикладу, фотосесія вдома. Головний плюс такої зйомки ? знаходження дитини у звичних для неї умовах, де вона поводиться природно, не соромиться, повністю розкривається і спокійно сприймає незнайому людину. Дітей можна сфотографувати за звичайними заняттями – грою, купанням, годуванням, читанням книжки.

Вулична зйомка. Вуличні світлини мають ряд переваг: завдяки природному освітленню вони виходять відмінної якості, але якщо погода сонячна. Якщо погода пахмурна, краще фотосесію провести у залі, де створити умови, наближені до природних.

Зйомка у школах та дитячих садках. Шкільні та дитсадкові роки – важливі етапи в житті дітей, про які залишаються приємні враження. Відображені моменти допоможуть зберегти пам'ять про неповторний час. Але зазвичай шкільну фотосесію робити у навчальному закладі складно через певні суб’єктивні і об’єктивні причини. А от у фотостудії використовується спеціально підібраний шкільний інтер'єр, реквізити та аксесуари, професійне освітлення, а фотографії виходять насиченими та якісними.

Хороший фотограф – запорука успіху дитячої фотосесії

Діти під час фотографування швидко втомлюються від позування, дратуються від вимог та нав'язливих прохань батьків, побоюються незнайомих людей з великими апаратами. Фотосесія, в рутинному розумінні, для дитини нудна та позбавлена радості. Тому в години зйомки дітей фотограф повинен стати не лише фахівцем своєї справи, а й чуйним психологом, педагогом та трохи чарівником.

Щоб знайти хорошого фотографа для дитячої зйомки, насамперед потрібно переглянути портфоліо майстра:

  • роботи повинні подобатися та викликати емоційний відгук;
  • дивитися бажано цілі серії, а не окремі фото;
  • звертати увагу на якість обробки та стиль фотографа.

Не завадить почитати відгуки попередніх клієнтів. Фотомитець, який працює з дітьми, повинен легко знаходити контакт із різними  людьми. Дитячий фотограф має бути з досвідом, знаннями та розумінням композиції, обов'язковим творчим мисленням та володіти передовою апаратурою. 

21.01.2022 10540 фото, фотосессия

   
Прокомментируете?

Добавить комментарий через сайт

Введите сумму чисел с картинки

родители, дети, Киев

Добавить комментарий через Facebook


загрузка...